Hrvatski radio

Radio Zadar

Ove subote u Kino Zoni pogledajte posve drugačiju biografsku priču o slavnoj carici

03.03.2023.

08:35

Autor: RZD

Korzet

Korzet

Foto: Kino Zona / Radio Zadar

Prije nego se Kino Zona programski uključi u tradicionalnu manifestaciju Kino mreže, Ženijalni dani, ove subote Kino Zona donosi filmske crtice iz života omiljene austrijske carice Elizabete ili kako su je svi voljeli zvati, 'Sisi', u dojmljivoj povijesnoj drami ''Korzet''!

Nagrađen za najbolju glumu u programu Izvjestan pogled u Cannesu, ''Korzet'' se obračunava sa steriliziranom kičastom legendom o Sisi, kako bi ponudio iskreniji i kompleksniji uvid u život fascinantne carice.


Uz već navedeno priznanje, fantastična Vicky Krieps je za svoju nezaboravnu rolu nagrađena i tzv. europskim Oskarom za najbolju glumicu na Europskim filmskim nagradama i 'Srcem Sarajeva' na Sarajevo Film Festivalu, dok je sam film među ostalima zavrijedio i nominaciju za najbolji strani film na nedavno održanoj BAFTA-i.


''Korzet'' je na rasporedu u subotu, 04. ožujka s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače!


Ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja, Polivalentnoj dvorani Providurove palače sat vremena prije početka prikazivanja. Ulaznice se pak mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.