Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više od 20 programa na riječkim plažama: za početak Dado Topić i Time

07.06.2023.

14:26

Autor: Lena Stojiljković

Dado Topić na jednom od ranijih koncerata

Dado Topić na jednom od ranijih koncerata

Foto: Dušan Milenković/ATAImages / Pixsell

Koncertom Dade Topića i grupe Time na plaži Morski prasac 16. lipnja bit će otvoreno još jedno Ljeto na Kantridi. Do rujna je pred nama više od 20 programa.

Tvrtka Novi turizam, s brojnim partnerima, nastavlja priču kojom je počela preobrazba jednog riječkog kvarta u popularno ljetno okupljalište. 


Zahvaljujući pristupu i programu namijenjenom apsolutno svim ukusima, Ljeto na Kantridi izraslo je u jednu od najvećih riječkih ljetnih manifestacija, postavši pritom pravim festivalom urbane kulture, dobre atmosfere i pozitivnih vibracija, čuli smo na predstavljanju programa. 


Događanja nisu ništa manje atraktivna od prošlogodišnjih. U vrhunskim glazbenim, kulturnim, gastronomskim i humanitarnim programima svatko će pronaći nešto za sebe, a bit će tu i noviteta.


Sve zanimljivosti oko Ljeta na Kantridi možemo pratiti na njihovoj Facebook stranici kako bismo bili u tijeku s događanjima i na vrijeme došli, a za program Radio Rijeke najvažnije je izdvojila Katarina Podobnik, poslušajte:

Podobnik o Ljetu na Kantridi:

Humanitarni plivački maraton Udruge Koga briga uvijek je dobro posjećen

Humanitarni plivački maraton Udruge Koga briga uvijek je dobro posjećen

Foto: Nel Pavletić / Radio Rijeka

Dio Ljeta na Kantridi i ove je godine Udruga Koga briga koja organizira Humanitarni plivački maraton, bit će održan 19. kolovoza, a onda i Brudetijadu koja nas očekuje 26. kolovoza! 


Ako se vratimo se u rikverc... jedna od manifestacija koja nas očekuje u srpnju je Štikla - festival jazz glazbe. Poslušajte što o njemu kaže njegov voditelj Zoran Majstorović:

Zoran Majstorović o ovogodišnjoj Štikli na Kantridi

A pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Ljeto na Kantridi ove godine zove nas i na događanje Gospodin Prasowski Classics, od 27. do 30. srpnja. O čemu je riječ, govori voditelj festivala Ivan Vagroš, poslušajte:

Vargoš o klasici na Kantridi:

Kod Empeduje

Kod Empeduje

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Uz jazz i klasiku, Ljeto na Kantridi ima i svoj Empeduja Punk festival, jedan od rijetkih takve vrste u Hrvatskoj, koji se sprema na plaži Bivio tj. u beach baru Empeduja. Na njega smo pozvani 11. i 12 kolovoza.


Na istome mjestu, ali nekoliko tjedana kasnije, prvoga vikenda u rujnu, umjetnici stižu u Art kamp, ovoga puta s temom "Još malo dobrih vijesti". To će biti deveto izdanje Art kampa, manifetacije vizualnih umjetnosti, koji okuplja nacionalne, regionalne i međunarodne umjetnike koji radovima odgovaraju na zadanu temu. 


Umjetnike, svrhu i smisao Art kampa predstavit će Iva Kelentrić, poslušajte:

Kelentrić o Art kampu Ljeta na Kantridi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.