Hrvatski radio

Radio Zadar

12:45 / 03.06.2014.

Autor: HRT Centar Zadar

Postavlja se bina za UNDERWALL Festival

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

UNDERWALL Festival čije je prvo izdanje u Zadru na početku sezone 2013. bio uspjeh, najavljuje svoje drugo izdanje u 2014. Ovaj put u trajanju od tri dana, od 05. do 08. lipnja, održat će se na parkiralištu na Ravnicama, a očekuje se nastup 40-ak bendova, među kojima i neke od najeminentnijih imena iz svijeta metal, hard rock, hardcore i punk rock scene.

Nakon što su u prvom izdanju glavni izvođači bili Destruction i Xentrix, sljedeće trodnevno izdanje će posjetiti znatno veći broj svjetski poznatih zvijezda iz navedenih žanrova, što svjedoči o činjenici da je projekt Hrvatskih metal bendova - koji su namijenili da će UNDERWALL biti svojevrsni odgovor na odbitak i otkazivanja događaja na lokalnoj sceni bio potpuni uspjeh, pa je odlučeno da se ide dalje.

Ovaj put bit će predstavljeno više različitih hard rock, hardcore i punk rock bendova, kako bi se program pokazao više interesantnim za veći broj potencijalnih posjetitelja. Festival ima tendenciju proširenja, a interes fanova na festivalskoj Facebook stranici je pokazao sve veću žeđ za događaj ove vrste.

UNDERWALL-u  je velika prednost to što je Zadar jedan od glavnih turističkih odredišta, povezan avionom do gotovo dvadeset drugih europskih gradova, od kojih su većina Ryanair low cost letovi, zbog čega je festival vrlo pristupačan i posebno atraktivan za strane posjetitelje. Činjenica da se UNDERWALL kao jedini međunarodni  open air metal i rock festival praktički nalazi u blizini mora, dolazak u Zadar, grad okružen sa pet nacionalnih parkova i dva parka prirode, čini ovo jedinstveno turističko - pustolovno iskustvo. UNDERWALL će imati gotovo 40 bendova iz gotovo svih kontinenata, s dodatnim festivalskim atrakcijama koje će uskoro biti objavljene .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.