Hrvatski radio

Radio Zadar

Šime Fantela: "Izvrsno smo jedrili cijeli tjedan i to nas je dovelo do bronce na Svjetskom prvenstvu"

06.09.2022.

09:15

Autor: Željko Kapelari

Fantela Sailing Team

Fantela Sailing Team

Foto: Sailing energy / /

Braća Mihovil i Šime Fantela osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu olimpijske jedriličarske klase 49er u kanadskom Halifaxu.

Zadrani su došli do velikog uspjeha nakon uzbudljivog zadnjega dana prvenstva u Kanadi. Šime i Mihovil su dugo držali drugo mjesto, da bi u plov za odličja ušli kao četvrti. U napetoj utrci braća Fantele su izvrsno odradili "medal race" i s petim mjestom stigli do svjetske bronce.


Fantele su na kraju imale 134 negativna boda, srebro su uzeli Španjolci Diego Botin i Florian Trittel s 132. Nizozemci Bart Lambriex i Floris van der Werken obranili su naslov svjetskih prvaka i prije zadnjega dana s 100 negativnih bodova.


- Presretni smo, bronca je tu. Okrunili smo ovu sezonu s velikom medaljom. Jedrili smo odlično cijeli tjedan, imali smo tri prva mjesta u zlatnoj skupini. Malo nas je iznenadila ta njihova bura za bolji plasman, nismo se najbolje snašli, ali nećemo sada gledati loše stvari već samo pozitivne. Hvala cijelom timu Edi Fanteli, Petru Cupaću, Dadi Burčulu, Ediju Stipiću i svima kod kuće koji su bili uz nas i podržavaju nas na ovo ludom putu prema Parizu 2024. Forma je dobra, idemo dalje još jače – istaknuo je Šime Fantela.


Šimi i Mihovilu Fanteli ovo je druga svjetska medalja nakon što su uzeli naslov svjetskih prvaka prije četiri godine u danskom Arhusu. Šime Fantela je 2016. s Igorom Marenićem osvojio naslov olimpijskih pobjednika u klasi 470, a godinu dana kasnije je odlučio s mlađim bratom Mihovilom nastaviti karijeru u klasi 49er.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.