Hrvatski radio

Radio Zadar

Sinovčić u USKOK-u

03.12.2014.

09:11

Autor: HRT centar Zadar - HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uhićeni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić jutros je doveden u zagrebačko sjedište Uskoka. Nešto prije devet sati u zgradu Uskoka ušao je i njegov odvjetnik Andrej Korljan, koji je ranije medijima najavio da će Sinovčić aktivno iznositi obranu te pojašnjavati tragove novca u NK Zadru i tvrtki Vox.

Uskokovi istražitelji već su ispitali bivšega direktora NK Zadra Novicu Erlića te sadašnjeg Dalibora Zebića i još trojicu uhićenih. Sinovčića se dosad sumnjičilo i povezivalo s mnogim kaznenim djelima, no nijedan sudski postupak nije završio na njegovu štetu. Hoće li USKOK pokrenuti istragu i tražiti za njega pritvor, znat će se tijekom dana. Danas bi pred istražiteljima trebala svjedočiti i pročelnica zadarske Porezne uprave Stoja Mučaji. Upravo je ona upozoravala na nezakonitosti u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve tvrtke Vox, a lani je Ministarstvu financija poslala primjedbe na 21 milijun kuna sumnjivih Zebićevih potraživanja. No, Fina i Nagodbeno vijeće tada su procijenili da je sve čisto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.