Hrvatski radio

Radio Zadar

Šišljagić Markički: Dobrodošla! Markić ne potvrđuje ni opovrgava

03.02.2014.

12:31

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vladimir Šišljagić i HDSSB predstavit će u srijedu Savez za Hrvatsku. Cilj im je novom političkom snagom osnažiti demokraciju i politički pluralizam te promijeniti dosadašnju kontinuiranu dominaciju samo dvije stranke. Šišljagić, je danas izjavio kako je Željka Markić, čelnica "U ime obitelji", dobro došla u koordinaciju. Savez za Hrvatsku okupio se uoči izbora za EU parlament. Inicijativa "U ime obitelji" nije željela ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju.

Savez za Hrvatsku okuplja ABH (Akcija za bolju Hrvatsku), AHSS (Autohtona- Hrvatska seljačka stranka), HDSSB (Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje), HNV (Hrvatsko nacionalno vijeće), HSP ( Hrvatska stranka prava), HRAST Pokret za uspješnu Hrvatsku, HZ (Hrvatska zora stranka naroda), OS (Obiteljska stranka), i ZZH (Zavjet za Hrvatsku).

Predsjednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, izjavio je danas kako je Željka Markić, čelnica građanske inicijative "U ime obitelji", dobro došla u koordinaciju "Savez za Hrvatsku", ali da razgovori o tome još
nisu konkretizirani.

U "Savez za Hrvatsku" dobro došle su sve stanke, udruge, građanske inicijative i svi oni koji žele osigurati dostojanstven život svakog hrvatskog građanina, rekao je za Hinu Šišljagić.

Dodao je kako se "Savez za Hrvatsku" okuplja uoči izbora za EU parlament, a ujedno i kao opcija istih političkih stajališta koja će biti velika snaga i na svim ostalim izborima, od predsjedničkih, parlamentarnih do lokalnih.
Prema medijskim nagađanjima "Savezu za Hrvatsku", uz HDSSB, pridružuju se i stranke HSP Daniela Srba, Hrvatska zora Milana Kujundžića, Autohtona hrvatska seljačka stranka Branka Borkovića i druge.

Građanska inicijativa "U ime obitelji" nije danas željela ni potvrditi ni opovrgnuti informaciju da njihova čelnica Željka Markić neće ulaziti u predizbornu suradnju s HDZ-om te da se priklonila strankama okupljenima oko HDSSB-a.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.