Hrvatski radio

Radio Zadar

Udruga Porat za život bez ovisnosti

14.10.2014.

08:25

Autor: HRT-Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji PORAT dobila financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih za provođenje dva projekta:Uključi se i Zdravi ritam.

Projekt Uključi se! - odnosi se na psihosocijalnu podršku liječenim ovisnicima nakon završenog tretmana u terapijskoj zajednici, te informiranje o mogućnostima školovanja, doškolovanja i zapošljavanja radi lakše prilagodbe u društvu s ciljem održavanja apstinencije. Ovaj project resocijalizacije liječenih ovisnika provodi se u partnerstvu sa Službom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje Zadar, te Volonterskim centrom Zadar.

Projekt Zdravi ritam - temelji se na savjetovanju i edukaciji rizične skupine djece i mladih od 13 do 21 godine s ciljem prevencije svih oblika ovisnosti koji udruga provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladih Zadar, te Terapijskom zajednicom Mondo Nuovo. 

Suradnja udruge Porat s partnerskim organizacijama nastala je zbog potrebe za sveobuhvatnijom psihosocijalnom podrškom korisnicima te željom za pružanjem kvalitetnije usluge.  

U zajednici su najviše ponosni što ove godine po prvi put startaju s novim preventivnim programom Zdravi ritam i s radionicama za mlade na različite teme definiranja i izgradnje vlastitog identiteta, razvoja samopoštovanja i samopouzdanja. Voditeljica radionica je prof. psih. Tina Perović.

Projekt Zdravi ritam još uključuje plesne radionice, predavanja o štetnom utjecaju sredstava ovisnosti, posjete terapijskoj zajednici Mondo Nuovo te pružanju individualne psihološke pomoći. 

Usmjeravanjem na rizične skupine djece i mladih da prepoznaju svoje potencijale, da ih se potakne na odgovornost, zalaganje i obrazovanje, doprinosi se smanjenju nelegalnih aktivnosti i posezanja za sredstvima ovisnosti kako među tom skupinom tako i među općom populacijom djece i mladih.

Detaljnije informacije svi zainteresirani mogu dobiti u prostorijama Udruge na Trgu Petra Zoranića ili pozivom na:

tel/fax 023/ 302 107  ili

SOS tel. 095 9021749.

Uključite se, nazovite, pitajte… svima kojima je pomoć potrebna neka se jave bez ustručavanja jer udruga Porat je osnovana da bi im pomogla u rješavanju njihovih problema s puno razumijevanja, bez osuđivanja i uz zajamčenu anonimnost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

12 h

Nadin 2022

Kušanje vina