Hrvatski radio

Radio Zadar

Uskoro upisi u novi studij Održivog razvoja turizma u Zadru

02.09.2022.

10:17

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Promocija na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti/arhivska

Promocija na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti/arhivska

Foto: unizd.hr / Radio Zadar

Nedostatak parkinga, skupe nekretnine, nesnosne gužve, noćna buka - neki su to od negativnih utjecaja turizma na lokalnu zajednicu. Upravo smanjenju tih utjecaja posvećen je novi diplomski studij Održivog razvoja turizma na Sveučilištu u Zadru- 19. rujna počinju upisi, a odobren je upis 20 redovnih i 20 izvanrednih studenata. 

Sličan studij postoji još jedino u Opatiji, kazala nam je dr Božena Krce Miočić s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. Evo po čemu će zadarski biti poseban:


Svi studenti će u 4 . semestru imati obvezu otići u stvarna poduzeća i raditi dva i pol mjeseca. To je dvostruka korist – vidjet će na stvarnim problemima što se događa a poslodavac će izgraditi odnos s eventualnim sutrašnjim kvalitetnim radnikom.

B. Krce Miočić

O novom studiju - tonski prilog

Kao što smo javljali https://radio.hrt.hr/radio-zadar/vijesti/kako-sprijeciti-probleme-s-parkingom-bukom-unistavanje-kulturnih-dobara-zagadenje-okolisa-8535329  po završetku studenti stječu 120 ECTS bodova i titulu magistra ekonomije u turizmu. Novi studij Održivog turizma prošao je čitavu proceduru i ima sve dopusnice mjerodavnih institucija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.