Hrvatski radio

Radio Zadar

Uspješna turistička sezona za Biograd

25.09.2022.

09:08

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Biograd, ilustracija

Biograd, ilustracija

Foto: Marko Dimic / PIXSELL

U Biogradu zadovoljni turističkom sezonom i posezonom.

30 posto više gostiju u kampovima i hotelima, 25 posto u privatnom smještaju, 30-ak posto više u turističkim naseljima u odnosu na prošlu sezonu - ove brojeve zadovoljno ističu u Turističkoj zajednici Biograda na moru. U špici sezone ostvarili su 111 tisuća dolazaka i 780 tisuća noćenja, a u tijeku je i dobra posezona. 

Trenutačno u Biogradu boravi 4 tisuće 200 gostiju što je za drugu polovicu rujna odlična popunjenost-komentira direktorica Nives Jeličić. Polovica ovih gostiju je na moru, polovica na kopnu . Iako je Biograd poznato nautičko odredište, nautika je ostala na gabaritima prošle sezone, dok su ovoga ljeta iskočili drugi sektori analizira Jeličić: 

Nautika je ostala na gabaritima 2019. jer je 2020.-e i 2021.-e bila najjača , zato što su svi bježali na more, bile su to korona-godine. Zato su u odnosu na prošle godine dosta napredovali hotelski smještaj i kampovi, privatni smještaj je isto u povećanju. U prvih 8 mjeseci ove godine kampovi su 30 posto više od prošle godine, hoteli su imali 30 posto noćenja i 50 posto dolazaka više, turistička naselja su isto 30-40 posto u dolascima povećanje, kao i privatni smještaj 20-25 posto više u odnosu na prošlu godinu. Moramo biti zadovoljni.

Nives Jeličić

Pitamo koja područja su uočena kao nedostatak sezone, što treba popraviti u Biogradu ?


U kolovozu infrastruktura ne prati brojke, naročito na plažama i u parkingu, na tome se može raditi, kao i na podizanju kvalitete i hotela i kampova i privatnog smještaja, uvijek može bolje. Isto tako, moramo rastezati sezonu. Srpanj i kolovoz funkcioniraju ali goste moramo dobiti u svibnju i rujnu, listopadu, s dobrim sadržajima.

Nives Jeličić

Kako bi i rujan i listopad također završili s dobrim rezultatima TZ Biograda sudjeluje u pripremi dva velika događanja : 30. Rujna iz Biograda kreće 4.etapa CroRace biciklističke utrke s kojom dolaze velika imena ovog sporta, a krajem listopada ovaj gradić postaje središte nautičkog sektora na 24. Biograd Boat Showu.


prilog Suzana Jakšić Mandić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.