Hrvatski radio

Radio Zadar

VIDEO: Psić pokušava oživjeti "prijatelja"

15.02.2014.

20:58

Autor: Stern.de/Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da životinje imaju osjećaje nije nikakvo otkriće, Ali, video koji je snimio vozač kamiona u Meksiku, kako psić pokušava zaustaviti promet i oživjeti svoga četveronožnog "prijatelja" zaista dira u srce.

Priču o emotivnom psiću objavio je njemački tjednik Stern, a u videu se jasno vidi što sve uporni mješanac pokušava ne bi li pomogao drugom psiću kojega je nešto ranije u jednoj meksičkoj ulici udarilo vozilo. Očajno pokušavajući "probuditi" pregaženoga psa, glasno laje na ostala vozila ne bi li ih zaustavio.

Video je snimio vozač kamiona koji je nakon nesreće naišao na nesvakidašnji prizor. Iako snimka traje samo nekoliko minuta, vozač je ispričao lokalnim medijima kako je čak 40 minuta pokušavao maknuti psića s prometne ceste i nekako ga dovesti kući. Međutim nije mu polazilo za rukom. Mješanac se nije odvajao od uginolog psića. 

Iako se najčešće zna reći da je privrženost ljubimaca njihovim vlasnicima usko povezana s hranjenjem, scena s meksičke prometnice daje naslutiti kako privrženost kod životinja ne mora nužno biti povezana s hranom. 

Nevjerojatni psić Dark preko noći je postao meksički junak. Zasluženo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.