Hrvatski radio

Radio Zadar

Više od 700 studentica i studenata završilo studij na Pomorskom odjelu u Zadru

23.03.2022.

14:59

Autor: V.Š./Radio Zadar

Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru

Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru

Foto: V. Šetka / HRT Radio Zadar

Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru danas je obilježio 18 godina utemeljenja, a do sada je prediplomski brodostrojarski i nautički smjer završilo više od osam stotina studentica i studenata.

 


Uz potporu Pomorskoga fakulteta u Rijeci prije 18 godina pokrenut je Pomorski odjel Sveučilišta u Zadru. Otada dvije stotine studentica i studenata završilo je brodostrojarstvo, a njih 530 nautiku. Sada je pokrenut i proces osnivanja diplomskoga studija Upravljanje u pomorstvu, dok je prije dvije godine počela priprema za osnivanje međunarodnog interdisciplinarnog studija Menadžmenta u pomorstvu, podsjetio je predstojnik Brodostrojarskog odsjeka dr. Ivica Glavan:


Dr. sc. Ivica Glavan

Zamjenik pročelnika Odjela dr. Mate Barić ističe značajnu suradnju s realnim sektorom iz pomorstva:

Dr. sc. Mate Barić

Pročelnik Pomorskoga odjela Luka Grbić podsjetio je na dugu tradiciju pomorstva i brodarstva na zadarskom području - od ribara i kapetana do sabunjara, ali i na ulogu Tankerske plovidbe u osnivanju Pomorske škole iz koje na Odjel dolazi i najviše studenata. Pritom je poručio:

Dr. sc. Luka Grbić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.