Hrvatski radio

Radio Zadar

Za sve kriva loša komunikacija ?

15.03.2014.

12:27

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDZ-ovi koalicijski partneri iz HSP-a Ante Starčević nisu zadovoljni međusobnom komunikacijom. A loša komunikacija čini se traje već punih osam - devet mjeseci, gradonačelnik i njegov zamjenik, koji stoluju u istoj zgradi, vide se svako toliko.

HDZ-ovi koalicijski partneri iz HSP-a Ante Starčević nisu zadovoljni međusobnom komunikacijom. Nakon što je u četvrtak  izbjegnuto raspuštanje Gradskoga vijeća, jučer su  progovorili o pravim razlozima drame u Vijeću. Za sve je, tvrde, kriva loša komunikacija i sporne točke dnevnoga reda, koje nisu bile usuglašene.

    A loša komunikacija čini se traje već punih osam - devet mjeseci, gradonačelnik i njegov zamjenik, koji stoluju u istoj zgradi, vide se svako toliko. Barem tako tvrde u HSP-u Ante Starčevića. Zato se ni u četvrtak  nisu pojavili na sjednici Vijeća, nezadovoljni činjenicom što HDZ nije prihvatio njihov zahtjev da povuku četiri toče dnevnoga reda, koje nisu bile, ni dogovorene ni usuglašene, kaže potpredsjednik stranke Rudolf Dvorski, koji je u više navrata telefonski pokušao pričati s gradonačelnikom Kalmetom:

     I dogradonačelnik Vlakić je otišao do gradonačelnika i zamolio ga da se sporne točke maknu s Dnevnog reda sjednice. Na što je on, što samo mogao čuti od dogradonačelnika Vlakića, prilično grubo odbrusio da se to neće dogoditi i da dnevni red ostaje takav kakav je.

   A, kakvim mu se to tonom Kalmeta obratio Vlakić je sam objasnio:

    Tonom koji nije bio primjeren demokratskom komuniciranju. 

     Tada su odlučili ne otići na sjednicu. Kalmeta je to  protumačio ovako:

   Očito je bio dogovor da neki ne dođu. Tko je s kim dogovarao ja ne znam, ali je očito to sve izdogovarano iza leđa HDZ-u i pokušano je stvaranje  krize upravljanja gradom. Ja mislim da je to politikantski i loše, i da je to najgore za ove građane. 

  Dvorski mu je jučer odgovorio :

  Želim napomenuti da je HSP AS itekako odgovorna stranka i da su pred vama odgovorne osobe. 

  A te osobe u vijećnicu su se vratile kada je HDZ prihvatio njihove zahtjeve i povukao sporne točke dnevnoga reda. Da nije bilo tako raspisali bi se prijevremeni izbori:

 Ja to tako nisam shvatio, ali ispada da se prijetilo izborima, rekao je Dvorski, a što se tiče izbora mi smo uvijek spremni za izbore, pa mi smo pravaši ! 

  Mi nismo 20 godina živjeli od politike. Živimo od svoga rada i sutra možemo živjeti od svoga rada. To je najmanji problem za nas. 

No, prijevremene izbore očito ne želi HDZ. S koalicijskim partnerima još nisu uspostavili komunikaciju, ali se trude  uspostaviti je  i nastaviti dalje sa zajedničkim radom. Barem nam tako kaže predsjednik zadarskoga HDZ-a Zvonimir Vrančić. A zbog njihova nekomuniciranja, tvrde u oporbi, cijeli je grad taoc takvoga stanja. Ako je tako, možda i s pravom zazivaju prijevremene izbore.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.