Hrvatski radio

Radio Zadar

Promocija albuma: Di će Mladen nego u konobu!

14.11.2014.

12:16

Autor: tp

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladen Grdović promovira u četvrtak 20. studenoga u Zagrebu u konobi Mašklin i lata svoj novi album "Samo more to zna". Novi album prvo je najavila pjesma "Tu se nosi bila boja" koju je izveo na prošlogodišnjem Splitskom festivalu, a zatim duet s Matom Bulićem "Dvi sestre" Nakon ovog uslijedili su hitovi "Crveni Ferarri" sa CMC festivala i aktualni "Samo more to zna" s kojim je Mladen Grdović nastupio na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Dvije godine nakon objavljivanja albuma "Za tebe živim ja" koji je prodan u srebrnoj nakladi, Mladen Grdović objavio je novi studijski album "Samo more to zna". Novi album prvo je najavila pjesma "Tu se nosi bila boja" koju je izveo na prošlogodišnjem Splitskom festivalu, a zatim i odličan duet s Matom Bulićem "Dvi sestre" koji je vrlo brzo postao hit što je ovoj dvojici nenadmašnih izvođača bilo posebno drago jer ono što su oni prepoznali u pjesmi autora Rudija Dvorskog svidjelo se i njihovoj mnogobrojnoj publici. Nakon ovog uslijedili su hitovi "Crveni Ferarri" sa CMC festivala i aktualni "Samo more to zna" s kojim je Mladen Grdović nastupio na ovogodišnjem Splitskom festivalu. 

Uz dugogodišnjeg suradnika Stipicu Kalogjeru, Mladen je snimio album s zabavnim pjesmama mediteranskog štiha u kojima je i dalje naglašena njegova ljubav prema rodnom kraju i voljenima (Mila mati, Moj ćaća, Moja Mare, Da si moja tila bit). Iako je i sam autor mnogih svojih pjesama, rad Stipice Kalogjere, Nenada Ninčevića, Rudija Dvorskog te ostalih svojih suradnika itekako cijeni, a o tome koliko je važna sinergija teksta i glazbe jednom je prigodom rekao: "Muzika je kuća, a tekstovi su pitura. Ne može jedno bez drugog biti dobro." 

Na novom albumu se nalazi još jedan duet "Dilila su zemlju braća" koju je Mladen otpjevao sa svojim dugogodišnjim prijateljem i kolegom, Vinkom Cocom. Sudbina je htjela da je to ujedno i posljednja Cocina pjesma koju nažalost nikad nije imao prilike otpjevati uživo. 

"Njegov glas je Božiji dar. Coce je bio predivna osoba i uvijek mi je bio gost na važnim koncertima. S njim je bio gušt biti na pozornici i izvan nje. Uvijek je bio nasmijan i spreman za zafrkanciju", rekao je Grdović o pokojnom prijatelju. 

No jednako takvo mišljenje imaju i brojne kolege o Grdoviću s kojim uvijek rado dijele pozornicu. Nedavno je tako s Draženom Zečićem i Jasminom Stavrosom oduševio publiku u Varaždinu, a svom rodnom Zadru poklonio je koncert za Valentinovo na kojem je proslavio svojih 35 godina na sceni. Uz njega su nastupili Miroslav Škoro, Ivana Kovač, Kićo Slabinac, Zoran Jelenković, Mate Bulić te nekoliko zadarskih klapa. Cijeli prihod od ulaznica pripomogao je u liječenju mlade Zadranke Darije Šimunov, oboljele od multiple skleroze. 

Osim novog albuma "Samo more to zna", na tržištu se nalazi i box set "50 originalnih pjesama" s njegovim najvećim hitovima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.