Hrvatski radio

Treći program

Mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena, I dio

02.03.2022.

14:27

Autor: Blanka Jergović

Bakterija

Bakterija

Foto: - / Pixabay

"Mikrobi u stihu i pjesmi", nova knjiga prof. dr. Stjepana Pepeljnjaka povezuje stih, crtež, pjesmu, note, humor i - mikrobe. 


Prof. dr. Stjepan Pepeljnjak, umirovljeni profesor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu u ovoj knjizi povezuje svoj znanstveni, nastavnički rad i talente, koje je njegovao kao hobije, s nevidljivim svijetom mikroba koji čine jednu trećinu našeg tijela. Prema njegovim spoznajama radi se o jedinstvenom izdanju u svijetu. Ono donosi i manje poznate činjenice o nevidljivom svijetu mikroba koji čini i jednu trećinu ljudskog tijela. Uz hrvatski i engleski, tu su i prijevodi teksta na češkom, slovačkom i mađarskom jeziku. Knjiga je bogato opremljena ilustracijama i popraćena nosačem zvuka s pjesmama koje izvode bivši studenti Farnaceutsko-biotehnološkog fakulteta i profesionalni gčlazbenici. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Europski mozaik

Rock opera "Isus Krist Superstar" kazališta Komedija na Festivalu Dokořán u Brnu

Emisija

Znanost i društvo

Vrijeme u kojemu živimo postavlja pred nas imperativ istinske, obostrane komunikacije i suradnje znanosti i društva, znanstveno utemeljenog razmišljanja i donošenja odluka, ali i sudjelovanja građana u znanosti i donošenju odluka o znanosti i svim drugim područjima ljudskog djelovanja. Temelj za to je istinita, pravovremena i kvalitetna informacija o znanosti kojoj težimo u ovoj emisiji. .

Poslušajte u Slušaonici