Hrvatski radio

Drugi program

Nikolina Babić: Ne možemo svaki put biti u polufinalu ili finalu

17.09.2023.

20:00

Autor: M.N./ S.F./HR2

Nikolina Babić

Nikolina Babić

Foto: HTV / HRT

U emisiji Sport i glazba gošća je bila predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić koja je u razgovoru sa Srđanom Fabijancem govorila o problematici teniske infrastrukture u Hrvatskoj, slaboj posječenosti publike na Davisovu Cupu, te razoćaranosti rezultatom reprezentacije u Splitu...

-Sigurno da bismo bili nešto sretniji da je rezultat drukčiji, ali treba gledati širu sliku i trebamo biti zadovoljni s obzirom na to kako se Hrvatska suprotstavila reprezentacijama SAD-a, Finske i Nizozemske koje su došle s jakim sastavima. Imamo debitante Dinu Prižmića i Duju Ajdukovića što je bitno jer se vidi i pomladak reprezentacije. Borna Gojo je odigrao izuzetan meč protiv Tiafoea i uz malo sreće moglo se sve skupa drukčije otvoriti za nas nakon prvog dana protiv Amerikanaca. Prižmić je također pružio dobar meč, dok su parovi bili blizu, a to sve govori koliko su bili dobri mečevi. Naši igrači su definitivno dali sve od sebe te su pokušali na sve moguće načine doći do bodova za Hrvatsku, no sreća nije htjela na našu stranu. Naučeni smo na dobre rezultate. Ne možemo svaki put biti u polufinalu ili finalu, međutim, ostali smo u svjetskoj skupini što je izuzetno bitno.


Posjeta na Gripama ovih dana potezala je brojna pitanja. Pojavljivale su se razne informacije, međutim, Savez nije mogao utjecati na cijene ulaznica obzirom da oni nisu bili organizator.


- Emotion grupa je ta koja je organizirala ovu grupu. Prvi prijedlog cijene karata bio je previsok te smo mi kao Savez uspjeli na neki način spustiti tu cijenu u odnosu na druge organizatore skupina Davisova Cupa u ostatku Europe. Međutim, te cijene karata su i dalje bile previsoke za naše prilike. S obzirom da u Davis Cupu u Splitu igraju sami Splićani, uz izbornika koji je iz Splita, stvarno je šteta da nije više ljudi došlo popratiti i dati podršku našoj reprezentaciji, ali i Splićanima. Također, svi ljubitelji tenisa propustili su dosta ne vidjevši izuzetno dobre mečeve, rekla je Babić.


U svibnju ove godine Babić je dobila novi mandat predsjednice Hrvatskog teniskog saveza. Gorući problem hrvatskog tenisa je i sportska infrastruktura. Imamo dosta teniskih terena, ali nužno su nam potrebni tereni s tvrdom podlogom u dvorani ponajprije. Jer naši protivnici u skupini tih problema nemaju.


- Infrastruktura je ozbiljan problem hrvatskog tenisa. Pogotovo brza podloga na zatvorenom što je svakako potrebno za zimski period. To je prioritet. Već dvije godine pregovaramo s gradonačelnikom i dogradonačelnikom Splita. Prva opcija bile su Firule, potom Baterije, međutim, posljednji dogovor je da se brza podloga postavi u teniski centar Brda, te će se onda kasnije postaviti i balon. Hrvatski teniski savez će dio sredstava dati za postavljanje podloge, dok se Grad Split obvezao postaviti balon, kazala je Babić.


O tome postoji li plan za nacionalni teniski kamp i što bi on sve dobroga donio hrvatskom tenisu, očekivanjima naših na nadolazećim Igrama u Parizu, ali i natjecanju za mlade u sklopu prvenstva Hrvatske možete poslušati u nastavku.

Cijeli razgovor Srđana Fabijanca i Nikoline Babić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.