Hrvatski radio

Drugi program

Slavlje Hajduka: Ovo nam je motiv da budemo još bolji

25.05.2023.

Zadnja izmjena 20:52

Autor: HR2

Navijači Hajduka na Poljudu

Navijači Hajduka na Poljudu

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Nogometaši Hajduka po drugi put zaredom podigli su trofej osvajača hrvatskog Kupa pobjedom u finalu igranom na Rujevici 2-0 protiv Šibenika. Lani su dvama pogocima Darija Melnjaka na svom Poljudu s 3-1 svladali Rijeku, a Melnjak je bio junak i u jučerašnjem finalu postigavši vodeći pogodak u 62. minuti.  

Izjave Ivana Leke i Darija Melnjaka

- Imao sam tu čast prošle i ove godine, ali htio bih se zahvaliti suigračima koji mi čuvaju leđa kad idem u napad. Ovo je bila ekipna pobjeda i igra. Prvih 20 minuta krenuli smo strpljivo, kasnije malo bili nestrpljivi, ali na kraju smo zasluženo slavili, rekao je Dario Melnjak.


- Dobio sam na tisuće poruka kako je ovo moja utakmica. Bio je mali pritisak, no s druge strane, to mi je bio dodatan motiv. Ne razbijam si glavu s pogocima, oni samo dođu. Osjećaj koji imamo kada slavimo i pjevamo daje nam motiv da budemo još bolji sljedeće sezone.


Trener Hajduka Ivan Leko dotaknuo se osvajanja Rabuzinovog sunca za kojeg ne smatra da je utješna nagrada:


- Osvojiti kup je nešto veliko. Prošle sezone smo završili drugi te osvojili Kup, ove sezone ponovili smo isto. Lagano nam se vraća pobjednički mentalitet što je iznimno bitno.


U nastavku poslušajte čitave izjave Ivana Leke i Darija Melnjaka, kao i pregled ostalih sportskih događanja u našim Sportskim minutama…

Sportske minute 25.5.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Sportske minute

Pregled i najava najvažnijih sportskih događaja dana kroz razgovor voditelja na Drugom programu i sportskog novinara (urednika), uz snimljene priloge i izjave, ali i javljanja uživo. Sve relevantne sportske informacije i zanimljivosti u samo deset minuta na Drugom programu Hrvatskoga radija!

Poslušajte u Slušaonici