Hrvatski radio

Drugi program

Split iščekuje vaterpolsko ljeto: Sve će biti spremno za pravi spektakl

27.04.2022.

08:55

Autor: Srđan Fabijanac

Hrvatski vaterpolisti

Hrvatski vaterpolisti

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Svečanim ždrijebom skupina na splitskom Peristilu u subotu je započelo odbrojavanje do Europskog prvenstva u vaterpolu koje će naš najveći primorski grad ugostiti koncem kolovoza. 

- Puno je posla na terenu, bazen u Spaladium Areni tek treba postaviti, a u pitanju su praktički dva turnira, na kojima sudjeluje 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Međutim, imamo organizacijska iskustva iz Zagreba 2010. i ne sumnjam da će sve biti spremno i da nas čeka pravi spektakl. Potrudit ćemo se da svi gosti uživaju i u bazenu i u svemu onome što ovaj grad pruža, rekao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Mladen Drnasin.


Ova je godina izuzetno zagušena vaterpolskim natjecanjima, pa će uz naporne klupske sezone, prije EP-a u Splitu, reprezentativce ovoga ljeta čekati i odgođeno Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj (18.lipnja – 3.srpnja).


- Sigurno igrači neće biti u vrhunskoj formi, ali mislim da ćemo gledati dobar vaterpolo. Jasno da je Svjetsko prvenstvo najjače natjecanje, ali siguran sam da će naša momčad kao domaćin jednako gledati i na europsko u Splitu, komentirao je Drnasin u razgovoru koji možete čuti u nastavku.

Mladen Drnasin, predsjednik HVS-a nakon ždrijeba EP-a u Splitu

Ždrijeb za EP vaterpolista

SKUPINA A: Crna Gora, Italija, Gruzija, Slovačka

SKUPINA B: HRVATSKA, Grčka, Francuska, Malta

SKUPINA C: Španjolska, Rumunjska, Nizozemska, Njemačka

SKUPINA D: Mađarska, Srbija, Izrael, Slovenija

Ždrijeb za EP vaterpolistica

SKUPINA A: Mađarska, Nizozemska, Njemačka, HRVATSKA, Grčka, Rumunjska

SKUPINA B: Španjolska, Italija, Izrael, Slovačka, Srbija, Francuska

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.