Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

U emisiji o arhitekturi i dizajnu urednice Sonje Batinić, kritički se osvrćemo na goruće prostorne probleme, dajemo vam uvid u recentna arhitektonska i dizajnerska ostvarenja i prakse, pratimo gostovanja stranih arhitekata i dizajnera u našoj zemlji, ali i ističemo naše domaće i međunarodne uspjehe.

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Četvrtak, 12.03.2020 16:05

Emisija 12.03.2020.

U emisiji Iskustvo prostora reći ćemo vam što je o prošlogodišnjem arhitektonskom stvaralaštvu pokazala izložba Udruženja hrvatskih arhitekata otvorena u Splitu? Čut ćemo što o svojim radovima kažu dobitnici nagrada UHA-e (uhe) među kojima je i emisija 3. Programa Hrvatskoga radija Stvarnost prostora urednice Eveline Turković. Pozvat ćemo vas i u zagrebačku Laubu - Kuću za ljude i umjetnost - na izložbu Ivan Marušić Klif: Klizanje u nepoznato kojom se naša zemlja uspješno prošle godine predstavila na Praškom kvadrijenalu scenografije i scenskog prostora. Urednica: Sonja Batinić

HRT – HR 1 — Četvrtak, 05.03.2020 16:05

Emisija 05.03.2020.

Kako će na izložbi Neformiranje u Oris Kući arhitekture biti predstavljeno formativno dvanaestogodišnje razdoblje arhitektonskog ureda NFO? Zašto se likovna umjetnica Nina Horvat posljednjih nekoliko godina usmjerila na negativnosti urbane transformacije grada Zagreba, što je i prikazala na izložbi Ovo nije lijepo u Muzeju suvremene umjetnosti.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 27.02.2020 16:05

Emisija 27.02.2020.

U emisiji iskustvo prostora dvije pozivnice. Prva je za riječku galeriju Filodrammatica u kojoj još danas i sutra traje izložba Tvoj, moj, naš Jadran u organizaciji udruge Drugo more. Večeras pak u Zagrebu počinje Plan D konferencija na kojoj vas do subote očekuju predavanja domaćih i stranih dizajnera, predstavljanja knjiga, vodstva kroz izložbe, i Popu Up knjižara s izdanjima po popularnim cijenama.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 20.02.2020 16:05

Emisija 20.02.2020.

Emisiju Iskustvo prostora posvetili smo Muzeju za umjetnost i obrt koji je otvorenjem novouređenih postava zbirki dizajna i fotografije te predstavljanjem vrijedne donacije zbirke visoke mode proslavio svoj 140. rođendan. Tom prigodom otvorena je i izložba posvećena odnosu suvremenog dizajna i obrtništva, nastala kao rezultat istoimenog projekta Made In dizajnerskog kolektiva Oaza.