Hrvatski radio

Prvi program

Jasna Jasna Žmak: Tepih na ražnju

16.09.2022.

14:11

Autor: Nives Madunić Barišić

Ilustracija iz slikovnice Tepih na ražnju

Ilustracija iz slikovnice Tepih na ražnju

Foto: Jelena Oroz / Oaza&Sons

Ipimić! Ipimić! Pimiziti mi, milim vis!  Što je to? Ništa ga ne razumijem, zvuči kao neka greška!

Duhovit igrokaz  Tepih na ražnju, autorice Jasne Jasne Žmak, o jezičnim nesporazumima između maloga rakuna koji ne može izgovoriti pojedine samoglasnike i ostalih šumskih životinja koje ga zbog toga smatraju opasnim strancem,  nova je radioigra za djecu na Prvom programu Hrvatskoga radija u nedjelju 18. rujna od 16 i 5. 

Jasna Jasna Žmak radi kao dramaturginja, spisateljica i scenaristica. Docentica je na odsjeku dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu gdje je prethodno i diplomirala. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Autorica je nekoliko knjiga, scenarija te više kritičkih tekstova i kratkih priča. 

Igrokaz Tepih na ražnju nagađen je drugim mjestom na natječaju Mali Marulić za  najbolji dramski tekst 2018. godine .

Adaptiranu radijsku verziju teksta režirao je  Goran Ribarić a uloge  odglumili  Mateo Videk, Barbara Nola, Dubravka Ostojić, Slavko Juraga, Jelena Miholjević, Goran Grgić i Domagoj Janković. 

Emisija je namijenjena djeci od 5 godina na dalje. 

Nakon premijere u nedjelju možete je slušati u Slušaonici  ili se pretplatiti na Google ili Apple podcast. Podcasti HRT-a ne naplaćuju se.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radioigra za djecu i mlade

Emisija namijenjena djeci u dobi od pet do petnaest godina koja radiofonijskim sredstvima u izvedbi profesionalnih glumaca predstavlja djela suvremenih hrvatskih književnika za djecu i mlade, dramatizacije poznatih klasika dječje književnosti te važne lektirne naslove.

Poslušajte u Slušaonici