Hrvatski radio

Prvi program

James Night, hrvatska senzacija na TikToku, objavio prvi službeni singl

08.03.2023.

19:24

Autor: Robert Urlić, Ana Hotko

James Night a.k.a. Leonardo Šajin

James Night a.k.a. Leonardo Šajin

Foto: promo / Dancing Bear

Novi singlovi, najave glazbenih događanja i izvješća s koncerata, uz razgovore sa sudionicima domaće pop i rock scene možete čuti petkom od 14:00 sati na Prvome programu Hrvatskoga radija.

Vinkovčanin Leonardo Šajin, poznatiji pod imenom James Night, u stanci od pisanja svojih autorskih pjesama iz zabave je počeo prevoditi domaće hitove na engleski jezik. Tako sada konačno znamo kako bi Oliver, Balašević ili Severina zvučali na engleskom jeziku.

Dvadeset petogodišnji Slavonac ljubav prema glazbi gajio je od malih nogu, a engleski jezik oduvijek je bio prisutan u njegovoj obitelji. Prošle godine samostalno je objavio album "Weatherman", koji se našao na listi Top 40 albuma neovisnih umjetnika na European Indie Music Networku, a domaću publiku pridobio je svojim uspješnim prepjevima i zanimljivim glasom.

Ovih dana James, koji je postao i senzacija na aplikaciji TikTok, predstavlja nam se s prvim autorskim singlom "Silver Lightning" objavljenim pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear. Doznajte što nam je o njoj rekao Leonardo tj. James!


Naš Igor Jurilj bio je na koncertu grupe TBF održanom 4. ožujka kojim su započeli „unplugged“ turneju te donosi djelić ugođaja iz zagrebačke Tvornice kulture.


Od glazbenih novosti, koje možete čuti tijekom emisije, izdvajamo detalje odluke Upravnog odbora Porina da, nakon posthumno dodijeljenog Porina za životno djelo prerano preminulom Massimu, ovu prestižnu nagradu dodijeli glazbeniku Marijanu Banu i skladatelju, aranžeru, dirigentu, producentu – Dušanu Šarcu.


Od novih singlova slušamo:

  • James Night – "Silver Lining"
  • Natali Dizdar – "Ocean"
  • M.O.R.T. – "Svijet se sužava"
  • Miach – "SMS"
  • D. i K. – "Lego"
  • Deenoise – "This Feeling"


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u petak, 10. ožujka 2023. od 14:05 do 14:55 sati.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici