Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - najbolji domaći albumi 2022

09.01.2023.

14:09

Autor: Robert Urlić

Najbolji albumi 2022

Najbolji albumi 2022

Foto: Igor Jurilj / -

Uobičajeno početkom svake nove godine zbrajamo rezultate one prošle, biramo najbolja ostvarenja u mnogim područjima pa smo tako i mi u prve dvije ovogodišnje emisije predstavili naš izbor najboljih domaćih albuma i singlova. Svaki izbor je naravno subjektivan , pogotovo kada to radi mali broj ljudi, pa je takav i ovaj naš jer ga je napravila tročlana ekipa emisije S domaće pop i rock scene, Ana Hotko, Igor Jurilj i Robert Urlić, no naša nit vodilja u ovom izboru je svakako bila glazba i glazbenici koje smo predstavljali i ugošćavali u prošloj 2022. godini, a tu smo naglasak ipak davali onoj tzv. nezavisnoj sceni ili jednostavno glazbenicima koji ne pripadaju sveprisutnoj mainstream struji iako je naravno bilo i njih.

I prošla 2022. godina donijela nam je sjajne glazbe, i pjesama i albuma, pojavila su se i neka nova zanimljiva imena, dio onih koje smo znali potvrdili su svoju kvalitetu novim uradcima, a ovaj naš odabir je i želja da se još jednom osvrnemo na neke sjajne albume i izvođače te vam još jednom skrenemo pozornost na njih jer se uistinu radi o projektima vrijednima pažnje od kojih neki mogu ići uz bok puno razvikanijih i poznatijih imena iz svijeta glazbe.


 Ovaj naš izbor nije odabir ni najpopularnijih ni najprodavanijih ni najsviranijih albuma i singlova već izbor ekipe emisije S domaće pop i rock scene ponajboljih prošlogodišnjih ostvarenja koji su u emisiji i prokomentirali Igor Jurilj i Robert Urlić.


"Apocalipstick" - Ivan Grobenski

"High Degrees" - Fire in Cairo

"Moćno" - Edo Maajka

"Right Place and Right Time" - Barbara Munjas

"Bitke na makovim poljima" - Ether

"Let Me Panic - live" - Bad Daughter

"Rock je mrtav" - Ministranti

"Kad čuješ ovaj zvuk" - Djeca

"Altur mur" - Mimika orchestra

"Zna li itko tajnu srca?" - BluVinil


Robert Urlić i Igor Jurilj

Robert Urlić i Igor Jurilj

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici