Hrvatski radio

Prvi program

S domaće pop i rock scene - Radio Aktiv

19.04.2023.

09:42

Autor: Robert Urlić

Radio Aktiv

Radio Aktiv

Foto: - / -

  Radio Aktiv je autorski rock/ska/reggae bend aktivan od 2009. godine. Nakon dvostruke titule najboljeg mladog benda Hrvatske na tada najvećim hrvatskim demo festivalima (HGF / HR Demo Klub, 2011.) 2012. objavljuju odlično prihvaćeni album prvijenac “Grije nas isto sunce” s znanim hitom „Vrtimo se“. 

Sljedeće godine dolaze nova priznanja struke u vidu nominacije za Porin u kategoriji "Novi izvođač godine" , a uspješne singlove i zapažene nastupe 2015. zaokružuju objavom drugog studijskog albuma “Stvarnost između reklama” koji je sjajno prihvaćen kod publike i struke, a donosi svirački i autorski napredak benda. Diskografsku aktivnost svo vrijeme prate i energični nastupi u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije. Nakon podulje diskografske stanke nedavno objavljuju dugo očekivani treći studijski album „Zbiljske vježbe“ koji nam u današnjoj emisiji predstavlja autor i frontmen benda Branimir Čubrilo.


Ova epizoda emisije "S domaće pop i rock scene" emitirat će se na HR1 u četvrtak 20. travnja 2023. od 14:05 do 14:55 sati.

Brane(Radio Aktiv) i Robert Urlić

Brane(Radio Aktiv) i Robert Urlić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

S domaće pop i rock scene

Nakon trinaest sezona emitiranja u večernjem terminu petkom, emisija S domaće pop i rock scene od ove se sezone seli u dnevni i emitirat će se dva dana, četvrtkom i petkom. I dalje nastavljamo pratiti sva važna događanja na domaćoj pop rock sceni. U prvom dijelu emisije u četvrtak imat ćemo gosta s povodom, bilo da se radi o predstavljanju novog albumu, razgovoru povodom koncerta, festivala ili nečeg drugog vezanog za glazbenu scenu. Uz gostovanja poznatih i na određeni način nezaobilaznih imena pop rock scene veliki prostor ćemo i dalje posvetiti mladim i još neafirmiranim glazbenicima i bendovima pogotovo s one tzv. indie tj. nezavisne glazbene scene koja nikada nije bila ni bogatija ni raznovrsnija i mnogi od tih glazbenika svakako zaslužuje da ih se i ugosti i čuje u hrvatskom radijskom eteru. S domaće pop i rock scene - petkom rezervirana je za nove singlove, reportaže s koncerata i promocija, glazbene vijesti, najave koncerata i sl.

Poslušajte u Slušaonici