Hrvatski radio

Prvi program

02:33 / 07.12.2021.

Autor: Hrvatski radio

Dobru fotografiju odmah osjetiš

HRT-ov televizijski snimatelj, fotograf Ivan Kovač

HRT-ov televizijski snimatelj, fotograf Ivan Kovač

Foto: - / -

Fotografiju ili trenutak u kojem je ovjekovječen neki događaj još 350 godina prije Krista opisao je grčki filozof Aristotel. No, prošlo je još dosta vremena prije nego li je figuralna umjetnost prešla u apstraktnu.

Svjetlost koja prolazi kroz leću fotoaparata promijenila je naše poimanje događaja, njegovo ponovno promatranje i arhiviranje, a moć dvodimenzionalnog medija, nemoguće je osporiti. 


Posebice u današnje vrijeme kada gotovo nema dana da ne „okinemo“ barem jednu fotografiju. O povijesti i razvoju fotografije u prošloj emisiji govorio nam je HRT-ov televizijski snimatelj, fotograf Ivan Kovač, a što ga inspirira, koje motive voli i koje kriterije fotografija mora zadovoljiti da bi njome bio zadovoljan poslušajte u emisiji Umjetnost u mreži od 12:30 na Prvom programu Hrvatskog radija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umjetnost u mreži

Umjetnost u mreži – emisija koja uporno pokušava u radio ugurati slike... Pojam onoga što to umjetnost jest se promijenio. Zato smo se promijenili i mi. Govorimo o brojnim pojavama i fenomenima novoga doba, ali ne zaboravljamo ni klasike. Umjetnost u mreži je prava emisija o umjetnosti i umijeću.

Poslušajte u Slušaonici