Hrvatski radio

Prvi program

Nagrada Velebitska degenija

24.06.2022.

14:36

Autor: Hrvatski radio

Ovogodišnji dobitnici nagrade Velebitska degenija

Ovogodišnji dobitnici nagrade Velebitska degenija

Foto: Hrvatsko novinarsko društvo / HRT

U povodu Svjetskog dana zaštite prirode, Zbor novinara za okoliš HND-a 6. lipnja dodijelilo je nagrade "Velebitska degenija", za najbolje novinarske radove o zaštiti prirode i okoliša objavljene u 2021 u Hravtskoj.

U kategoriji Televizije dobitnica je novinarka Nove TV Ana Malbaša za prilog “Troska u Dugom Ratu” emitiran u emisiji “Provjereno”.

U kategoriji Tisak i Internet dodijeljene su dvije ravnopravne nagrade. Jedna posthumno fotoreporteru Srđanu Vrančiću Vrani za seriju reportaža u sklopu projekta Scuba Skener objavljenih u Jutarnjem listu, a druga novinaru Andreju Dimitrijeviću za tekst “Kraj Samobora mimo dozvole skladištili 2000 tona smeća. Inspektorat reagirao nakon Telegramove istrage”, objavljen na portalu Telegram.

U kategoriji fotografije lauretakinja je Ivana Nobilo za seriju fotografija “Ježeva nova kućica – Što smo učinili morskim životinjama” objavljenih u Jutarnjem listu u sklopu projekta “Scuba skener”.

Nagrađeni autori gosti su emisije Slušaj kako zemlja diše.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Slušaj kako zemlja diše

Ekološko edukativna emisija, govori o očuvanju i zaštiti okoliša planeta Zemlje, njezinoj bogatoj biološkoj raznolikosti koju treba sačuvati od svih gospodarskih zahvata u okoliš, posebno kod investicija upitnog okolišnog aspekta.

Poslušajte u Slušaonici