Hrvatski radio

Prvi program

Utjecaji u umjetnosti su uobičajeni

20.12.2021.

14:52

Autor: Maja Raguž

Alfred Fredy Krupa

Alfred Fredy Krupa

Foto: Dinko Neskusil / -

Kada je 1971. godine rođen u obitelji slavnog slikara Alfreda Krupe, njegov unuk naslijedio je njegovo ime, a kasnije je otkriveno i talent i strast prema likovnom izričaju kojeg dijeli sa svojim djedom.

Ovaj akademski slikar diplomirao je na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti na akvarelu, tehnici tako karakterističnoj za grad na četiri rijeke u kojem je odrastao, da bi kasnije kroz faze svog stvaralaštva Alfred Fredy Krupa posegnuo za tušem, kojeg je izučavao i u Japanu, te je zbog ovog likovnog izražaja proglašen i pionirom potpuno nove likovne forme u slikarstvu tušem. 


Pojedinosti doznajte u emisiji Umjetnost u mreži, 21. prosinca, u 12:30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umjetnost u mreži

Umjetnost u mreži – emisija koja uporno pokušava u radio ugurati slike... Pojam onoga što to umjetnost jest se promijenio. Zato smo se promijenili i mi. Govorimo o brojnim pojavama i fenomenima novoga doba, ali ne zaboravljamo ni klasike. Umjetnost u mreži je prava emisija o umjetnosti i umijeću.

Poslušajte u Slušaonici