Hrvatski radio

Prvi program

Povratak trofejne odbojkašice u dvoranu

05.07.2022.

12:20

Autor: Hrvatski radio

Željka Pelin

Željka Pelin

Foto: OK Dinamo / OK Dinamo

U emisiji Žene u sportu Hrvatskog radija Željka (Jovičić) Pelin govorila je o povratku odbojci u četrdesetpetoj godini, a prisjetila se i 90.-ih. Godina kada su hrvatske odbojkašice redovito na velikim europskim natjecanjima osvajale medalje, kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu. 

U to doba odbojkašice Mladosti i Dubrovnika osvajale su Ligu prvakinja, a hrvatska reprezentacija 3 srebrne medalje na Europskim prvenstvima, u razdoblju od 1995.-1999.  Igru su predvodile ponajbolje svjetske igračice Kirilova, Čebukina, Jelić, Kuzmanić, Osmokrović, a među njima 1995. svoje je mjesto našla i tada najmlađa reprezentativka Željka Jovičić


- Bilo je super, to je baš lijepo životno iskustvo. Bila sam tinejdžerka tada, ali djevojke iz reprezentacije su bile jako dobre prema meni, prave profesionalke. I danas smo ostale u dobrim odnosima, istaknula je Željka Pelin. 


Na nagovor čelnih ljudi Odbojkaškog kluba Dinamo u sezoni 2021/2022, s 45 godina  vratila se odbojci i ponovno sudjelovala u povijesnom uspjehu. Dinamo je nakon samo 7 godina postojanja iz pete lige stigao u Superligu, elitni razred hrvatske odbojke te je na koncu sezone ekipa  osvojila 3. mjesto u prvenstvu Hrvatske i igrala polufinale Kupa. Nakon umirovljenja 2014. godine, Željka Pelin ponovno je obukla dres te  pomogla u osvajanju medalje. 


- Pomogla sam više savjetodavno nego igrački, jer s godinama se ne možeš natjecati, ali kada smo osvojile medalju bila sam u šoku. Pozitivnom šoku. Drago mi je da sam potpisala i za sljedeću sezonu te se nadam da ću ponovno pomoći klubu. 


- Kada me je prvi čovjek Dinama Nino Matjačić nazvao i predložio da igram za klub, pomislila sam je li pao s Marsa?! No kada sam u cijeloj priči dobila potporu muža Istoka, rekla sam sama sebi zašto ne? Volim odbojku, treniram rekreativno, pa zašto ne spojiti ugodno s korisnim. Prva dva mjeseca bilo je jako teško. Malo sam se povrijedila, pa dok sam ušla u ritam i kondiciju trebalo je vremena, ali sada je sve bolje i bolje, otkrila je Željka Pelin. Cijelu emisiju Žene u sportu s našom proslavljenom odbojkašicom Željkom Pelin poslušajte u nastavku.

Željka Pelin, emisija Žene u sportu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Žene u sportu

Emisija Žene u sportu predstavlja sportašice, trenerice, liječnice, nutricionistice, žene na rukovodećim položajima sportskih klubova ili saveza koje će govoriti o svom radu, uspjesima i izazovima s kojima se susreću u svojoj karijeri.

Poslušajte u Slušaonici