Hrvatski radio

Prvi program

Matematika i djeca

03.04.2023.

12:12

Autor: Hrvatski radio

Matematka

Matematka

Foto: hr / hr

30. Županijsko natjecanje iz matematike u OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu 

Idealni kandidati za natjecanja iz matematike su učenici koji su uspješno svladali školsko gradivo iz matematike, a pritom im se to gradivo nije činilo teško, čak suprotno tražili su dodatne zadatke. Za uspjeh na natjecanjima ipak nije dovoljno sam prepoznati talent učenika, već se za uspjeh mora kontinuirano učiti i raditi. Važna je pomoć roditelja i mentora, profesora koji će ih voditi i stalno motivirati. Na 30. Županijskom natjecanju iz matematike u OŠ Miroslava Krleže u Zagrebu  sudjelovalo je 297 učenika.

 

Sandra Madžar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Umijeće odrastanja

Biti roditelj, najteža je uloga koju nam je život dodijelio. Prihvatimo li je ozbiljno, tada nam se svakodnevno pitanja nameću sama – jesmo li dobro postupili, hoćemo li donijeti ispravnu odluku, što je za naše dijete najbolje? Ova pitanja postavljaju si i svi drugi koji rade s djecom i za njih – odgajatelji, učitelji, liječnici, psiholozi, defektolozi, sociolozi… a njima se pridružujemo i mi, novinari.

Poslušajte u Slušaonici