Hrvatski radio

Radio Osijek

Ministrica kulture o osječkom HNK

22.01.2014.

16:13

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrica Andrea Zlatar Violić najavila rješenje za osječki HNK čiji se osnivači ne mogu dogovoriti oko vodstva. Od 2015. HNK više ne bi financirala Županija, a moglo bi se uključiti Sveučilište.

O Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku razgovarala su jučer u Ministarstvu kulture izaslanstva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije kako bi se riješio problem vodstva osječkog kazališta. Naime, osnivači, Grad i Županija, ne mogu se dogovoriti o vršitelju dužnosti intendanta. Gostujući danas u emisiji Prvog programa Hrvatskoga radija "A sada Vlada" ministrica kulture Andrea Zlatar Violić najavila je dolazak u Osijek u petak i razgovore u kazalištu. Ministrica Zlatar Violić napomenula je da nema političkog autoriteta kojim bi utjecala na sukob suvlasnika o izboru v.d. intendanta. Dogovor je da se do 1. siječnja 2015. napravi dugačiji model upravljanja kazalištem jer je Županija najavila povlačenje iz osnivačkoga dijela. Ideja je stvaranje kazališno-edukativnog centra uz pomoć Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Poslušajte što je na pitanje urednika Vida Mesarića o osječkom HNK odgovorila ministrica Andrea Zlatar Violić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.