Hrvatski radio

Radio Osijek

Novo priznanje Vladi Kosu

08.04.2014.

12:56

Autor: Hrvoje Šimunović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki fotoreporter autor je najbolje fotografije u 2013. godini po izboru Zbora fotoreportera Hrvatske i HND-a u kategoriji Reportaža/kolekcija.

Fotoreportaža skidanja dvojezičnih ploča u Vukovaru osječkog fotografa Vlade Kosa proglašena je najboljim uratkom kategorije Reportaža/kolekcija na 11. natječaju Zbora fotoreportera Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva. Strukovno prizanje samozatajnom majstoru fotografije dolazi nakon što je prije tri godine njegov uradak "Dalekovod" također ovjenčan priznanjem u svojoj kategoriji. Lijepo je primati priznanja, posebice nakon više od dva desetljeća bavljenja ovim pozivom koji volim jednako kao i prvoga dana - istaknuo je Kos, dodavši kako ga dosadašnje nagrade koje drži na radnom stolu tjeraju da i dalje radi s jednakom predanošću. 

Stručni žiri u Zagrebu je jučer dodijelio i nagrade u kategorijama Portret, Kultura i umjetnost ,Sport, Priroda i okoliš, Svakodnevni život i Događaj.

Autorica najbolje hrvatske fotografije 2013. godine je Neja Markičević, a riječ je o fotografiji s Trga bana Josipa Jelačića tijekom svečanosti ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.