Hrvatski radio

Radio Osijek

Održan peti Memorijal Darka Paurića

03.05.2014.

00:25

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz izravan prijenos na Radio Osijeku u petak navečer (2. svibnja 2014. godine) održana je tradicija- još jedan vrlo uspješan tamburaški koncert u znak sjećanja na preminulog glazbenog urednika Darka Paurića.

Radio Osijek petu godinu zaredom organizira0 je Memorijal Darka Paurića na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi. Sjećanje na našeg glazbenog urednika i novinara te velikog promotora tamburaške glazbe. Na koncertu, koji je ove godine bio dio programa županijskih "Dana vina i turizma", nastupili su tamburaški sastavi Ravnica, Pleter, Sitan vez, Posegana, Podravski muzikaši i Šokci te solisti Marta Nikolin, Željko Lončarić-Žec i Boris Ćiro Gašparac.

Nakon prerane smrti Darka Paurića njegovi prijatelji, kolege i suradnici 2009. godine osmislili su jedinstveni glazbeni događaj kako bi se slušatelji, glazbenici i svi štovatelji hrvatske glazbe prisjetili "našeg Darka", zaljubljenika u tamburaški ali i svaki drugi glazbeni izričaj koji je uvijek znao prepoznati i promovirati istinske glazbene vrijednosti po kojima su Radio Osijek i Slavonija prepoznatljivi. Nakon četiri održana memorijalna koncerta nastavljamo tradiciju kao radio koji cijeni svoje vrijednosti, pamti ljude koji su ga stvarali, gradili i profilirali a, u isto vrijeme, uz nastupe onih koji su s Darkom surađivali i radili, promoviramo i glazbene "mlade snage".

I ove godine je bilo uspješno- niz vrhunskih tamburaških izvođača u ugodnom ozračju drevne Tvrđe. Dva i pol sata odlične tamburaške glazbe oduševilo je brojne ljubitelje glazbe koji su se okupili na Trgu Svetog Trojstva uz Darkovu obitelj, suradnike i brojne prijatelje. 

Zahvaljujući Radio Osijeku na održavanju i čuvanju naše bogate glazbene tradicije te uspomene na Darka Paurića sudionike i posjetitelje koncerta pozdravili su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.