Hrvatski radio

Radio Osijek

Urania- europsko kino mjeseca svibnja!

09.05.2014.

17:31

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema kriterijima Film New Europe i uz preporuku Europa Medije, kino Urania proglašeno je europskim kinom mjeseca svibnja.

Film New Europe prati rad kina unutar Media programa, odnosno kina unutar Europa Cinemas mreže, a posebno pozornost poklanja europskom filmskom programu u 18 zemalja centralne i istočne Europe.

Članak je dostupan na sljedećem linku.

Za poseban doprinos promicanju smjernica audiovizualne kulture prije nekoliko dana Europa Cinemas, potprogram Europa Media, uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta također nas je odabrao kao hrvatskog partnera za promicanje audiovizualne djelatnosti. U sklopu 28 Times Cinema barem jedan gledatelj kina Urania starosti između 18 i 25 godina imat će priliku provesti 10 dana na filmskom festivalu u Veneciji, sudjelovati u svim događanjima "iznutra", pogledati sve filmove uz prioriteni pass, sudjelovati u radu festivala, raspravama, druženjima s nekim od najvažnijih imena iz filmskog svijeta... Svi troškovi sudionika su plaćeni, a odabir kandidata je u tijeku.

Inače, od 15. do 28. svibnja uz nove filmske premijere iz redovite distribucije (poput filmova "Grace of Monaco", "Ogledalo smrti", "Tvrd orah" i dokumentarca "Više od meda" prikazat će se u Uraniji i novo izdanje K-laB programa.

U sklopu "K-laB 2" programa prikazat će se revija suvremenog hrvatskog dokumentarnog i igranog filma, umjesto dječjih filmskih matineja u istim terminima održat će se 2 dječje predstave, kazališna predstava i 2 večeri "Smijeha na šestu" u izvedbi 6 mladih stand up komičara.
Kako program pokriva nekoliko različitih kulturnih pravaca, u suradnji s Teatrom 054 i Umjetničkom akademijom u Osijeku organizirat će i panel rasprave na temu kulture općenito i što svatko od nas može učiniti u stvaranju boljeg i pozitivnijeg okruženja.
Ulaznice za projekcije filmova koštat će 15 kuna za pojedinačnu ulaznicu odnosno 50 kuna za vaučer za sve filmove, za dječje predstave 20 kuna uz koje će se za kupljene 3 ulaznica, četvrta dobiti gratis, stand up i kazališne izvedbe gledatelji će moći pogledati po cijeni od 30 kuna, odnosno po cijeni od 25 kuna uz predočenje ulaznice za bilo koji film koji su pogledali u kinu Urania.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.