Hrvatski radio

Radio Osijek

Koncerti iznenađenja Vokalnog ansambla Brevis – tri večeri-tri različita programa

06.05.2023.

18:06

Autor: Radio Osijek/TM

Brevisice u velikom studiju Radio Osijeka

Brevisice u velikom studiju Radio Osijeka

Foto: HRT / Radio Osijek

Članice Vokalnog ansambla Brevis, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića i ovaj su put pripremile nešto posebno: Brevis koncerte iznenađenja koji će se od ponedjeljka do srijede, 8., 9. i 10. svibnja održati u Kulturnom centru Osijek.


S obzirom na programsku širinu repertoara, odlučile su svojoj publici prirediti večeri koncertnih iznenađenja te će svaku večer izvoditi drugi glazbeni program. „Takav pristup dodatno potvrđuje izuzetno visoku razinu vokalnih mogućnosti i transformativnost zbora koji je u stanju nekoliko dana za redom izvesti najrazličitiji zborski repertoar. Ostaje samo za nagađati što su za svoju publiku ovoga puta pripremile nadaleko poznate Osječanke koje su u više prilika svojim nastupima i osvojenim nagradama proslavile Osijek, Osječko-baranjsku županiju i Republiku Hrvatsku u svijetu”, ističu iz Instituta za zborsku glazbu Polifonija Osijek.

 

„Budući da su trenutno u fazi pripreme za veliko svjetsko zborsko natjecanje World Choir Games, koje se u srpnju ove godine održava u Južnoj Koreji, svojim dolaskom na koncerte možete ih podržati u njihovoj najnovijoj zborskoj avanturi. Sigurni smo da će repertoar Brevisica biti zanimljiv i raznolik te da će svaki posjetitelj iskreno uživati u programu iznenađenja”, stoji u pozivu.

Koncerti se održavaju 8. svibnja u 20:00 sati te 9. i 10. svibnja u 19:30 sati.


Donacijske ulaznice po cijeni od 10 eura moguće je rezervirati putem e-mail adrese institut.polifonija@gmail.com te preuzeti na ulazu u Kulturni centar prije održavanja koncerta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.