Hrvatski radio

Radio Osijek

„Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana (...) u doba pandemije“

05.11.2022.

20:10

Autor: Radio Osijek/TM

Plakat predavanja i rasprave „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana (...) u doba pandemije“

Plakat predavanja i rasprave „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana (...) u doba pandemije“

Foto: Filozofski fakultet Osijek / -

U sklopu internog znanstvenoistraživačkog projekta „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“ u petak, 11. studenoga u 18 sati na Filozofskom fakultetu Osijek (učionica 54, II. kat) održat će se prvo javno predavanje i rasprava pod nazivom „Naređujem u ime naroda! Poslušnost građana RH i svijeta u doba pandemije“.

Predavanje će održati doc. dr. sc. Dino Krupić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Osijek. Ulaz je slobodan.

Predavanje će se moći pratiti i putem YouTube-kanala projekta. Više informacija o projektu moguće je pronaći na službenoj mrežnoj stranici projekta Društva i bolestihttps://dib.ffos.hr/.

O predavanju:

Do pronalaska cjepiva jedini oblik obrane od opasne zarazne i lako prenosive bolesti jest - socijalna distanca. Protekle dvije godine vlade diljem svijeta donosile su mjere kojima su se propisivale preporuke ili zabrane okupljanja. Te odluke donosile su se na različit način i polučili su različite rezultate. Cilj je ovog predavanja usporediti relevantne podatke za Hrvatsku u odnosu na ostale zemlje u svijetu i naglasiti razlike u načinu provođenja tih odluka u svrhu suzbijanja pandemije te dati pregled istraživanja psiholoških obilježja ljudi koji su se pridržavali preporučenih mjera.

O predavaču:

Dino Krupić od 2014. godine radi na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao asistent, a od 2021. godine radi u znanstveno-nastavnom zvanju docenta. Redovito sudjeluje na inozemnim znanstvenim i stručnim skupovima i autor je većeg broja znanstvenih radova te poglavlja u zbornicima izdavača poput Cambridge University Pressa i Elseviera, a suurednik je i sveučilišnog udžbenika izdavača Oxford University Press. Znanstveni interesi vezani su uz proučavanje biološke osnove ličnosti, psihometriju, a posljednjih nekoliko godina usmjeren je na prepoznavanje znakova straha i anksioznosti izazvanih virtualnom stvarnošću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.