Hrvatski radio

Radio Osijek

29. Porin u Osijeku

15.03.2022.

17:49

Autor: HRT Radio Osijek

Porin u Osijeku

Porin u Osijeku

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

Približava se dodjela dugo očekivane hrvatske glazbene nagrade Porin. Struka je svoje posljednje mišljenje u drugom glasačkom krugu predala i sada čekamo dodjelu koja će se održati 24. ožujka u dvorani Gradski vrt u Osijeku gdje ćemo saznati tko su sve sretni dobitnici najtraženije statue.Porin 2022.

Porin 2022.

Foto: Davor Lončarić / HRT Radio Osijek

U prijenosu uživo na HTV1, HR2 i na Radio Osijeku gledat ćemo i slušati sljedeća glazbena imena: Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.

Vrhunski glazbenici na velikoj pozornici velike dvorane i s publikom – točno onakva dodjela Porina kakvu pamtimo prije pandemije.

Ove godine je bilo čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava što je odlična vijest za hrvatsku glazbu i nagradu Porin.
Najvažnija glazbena nagrada posljednji je put bila u Osječko-baranjskoj županiji dvije godine za redom – 2005. i 2006.

Predstavljanja knjiga, besplatni glazbeni filmovi, svirke, panel reasprave i klupe u stihovimaPorin i klupe na osječkoj Promenadi

Porin i klupe na osječkoj Promenadi

Foto: Krunoslav Inhof / Radio Osijek

Tjedan Porina započeo je u subotu službenim podizanjem zastave Porina na glavnom osječkom trgu. U Kulturnom se centru prikazuju glazbeni dokumentarci iz serijala „A Porina dobiva…“, kojima se prisjećamo Vice Vukova, Dine Dvornika, Arsena Dedića, Olivera Dragojevića i Boška Petrovića. Klupe na potezu od Picassa prema pješačkom mostu oslikane su stihovima Porinovih pjesama. U službenom “Porinovom kafiću” – caffe baru Trica (Lučki prilaz 2) ljubitelji glazbe mogli su na glazbenom kvizu propitati svoje znanje o Porinu te osvojiti nagrade. Trica je mjesto gdje će se održati mini konceerti, a jedan od njih je "Večer s Oliverom" osječkih glazbenika.
Dan uoči 29. dodjele Porina, u srijedu, 23. ožujka dionici glazbene industrije progovorit će o svom statusu, a bit će predstavljene i brojna izdanja: 

Program Tjedna Porina u srijedu, 23. ožujka

Program Tjedna Porina u srijedu, 23. ožujka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.