Hrvatski radio

Radio Osijek

I Vukovar otvoren za Nacionalni nogometni kamp

15.01.2014.

14:55

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo poslao je danas Hrvatskom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Davoru Šukeru otvoreni poziv za izgradnju Nacionalnog nogometnog kampa u Vukovaru.

"Na dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i završetka procesa mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, želim poručiti HNS-u da su vrata Grada Vukovara širom otvorena za sve državne selekcije te da Vukovar može udovoljiti svim potrebnim uvjetima i biti značajan partner", poručio je Sabo na konfernciji za novinare. "Siguran sam da bi HNS-u kao i svim hrvatskim nogometašima bila iznimna čast usavršavati se u Vukovaru, ali posebno želim istaknuti kako bi i Vukovaru bila iznimna čast da HNS u jednom svom dijelu bude smješten ovdje", rekao je Sabo. Dodao je i da je Vukovar vrlo često hrvatskim sportašima bio inspiracija na natjecanjima gdje se redovito čuju skandiranja Vukovar, Vukovar ali i vide transparenti sa imenom grada heroja. "Realizacija jednoga takvoga projekta puno bi značila za Vukovar i njegove građane. Vukovara se ne trebamo sjetiti samo jednom godišnje, kada se pale svijeće, jer grad živi 365 dana u godini. Očekujem jedinstvo navijača i građana Hrvatske da nas podupru u ovoj ideji", ističe vukovarski gradonačelnik.

Vrijednost projekta, financiranog od strane HNS-a i FIFA-e, nije poznata, no potvrđene su neke moguće lokacije u Vukovaru, poput one u park-šumi Adica te na Vučedolu. Vukovarski gradonačelnik tim se prijedlogom uključio u javnu raspravu koja u Hrvatskoj traje nakon objave kako će HNS graditi Nacionalni nogometni kamp na zagrebačkim Sveticama, čemu je podršku dao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te dio sportskih stručnjaka smatra, pak, kako je splitski Poljud bolje rješenje jer je u obnovu toga stadiona i pretvaranje u Nacionalni nogometni kamp potrebno najmanje financijski uložiti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.