Hrvatski radio

Radio Osijek

Nogometašice Osijeka odradile prvi trening u pripremama za novu sezonu

19.07.2022.

16:46

Autor: Radio Osijek/TM

ŽNK Osijek, prozivka

ŽNK Osijek, prozivka

Foto: ŽNK Osijek / -

Kako nogometni teren na “Mačkamami” nije licenciran za igranje prve hrvatske nogometne lige za žene, trening je održan na terenu NK Olimpija gdje će ŽNK Osijek „A“ ekipa odraditi ljetne pripreme i igrati prvenstvene utakmice.

Sastav koji je započeo pripreme čine: Maja Belaj, Anela Lubina, Kristina Nevrkla, Lorena Balić, Maria Kunštek, Merjema Medić, Helena Štimac, Martina Šalek, Mateja Bulut, Maja Joščak, Mateja Andrlić, Katarina Mendeš, Klara Barišić, Barbara Živković, Ena Pernar, Marta Mikinac, Nela Andrić, Ivana Bojčić, Mia Filipović, Karla Boljkovac, Matea Perkunić, Ivona Stipić, Ana Bodza, Ivana Deže, Lorena Previšić, Andreja Jelić i Izabela Lojna.

Suradnja s trenerom Zdenkom Glumcem sporazumno je raskinuta krajem prethodne sezone, a na poziciju glavnog trenera pojačanje stiže do kraja srpnja. Tako su prvi trening s nogometašicama odradili kondicijski trener, Igor Majlinger i trener vratara, Vjeran Dokonal.

Igračice je u sklopu tradicionalne prozivke pozdravio predsjednik Uprave ŽNK-a Osijek, Bojan Bodaražić.

“Naša očekivanja za iduću sezonu jednaka su kao i za svaku – dvostruka titula. Cilj nam je u Osijek vratiti titulu državnih prvakinja i osvojiti Kup. U novu sezonu krećemo s jakim sastavom koji smo nadopunili mladim kadrom iz kluba, a radit ćemo na tomu da dovedemo i pojačanja. Pred nama su pripreme i prijateljske utakmice, a zatim i nova sezona. Idemo srcem naprijed, rezultat sigurno neće izostati”, rekao je Bodražić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.