Hrvatski radio

Radio Osijek

64,7 milijuna gubitka u "Đuri Đakoviću"

04.02.2014.

09:03

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sindikat metalaca u Đuri Đakoviću, zabrinut zbog 64,7 milijuna kuna gubitka u 2013., zatražio je hitan sastanak s upravom.

Željko Gavran, glavni povjerenik Sindikata metalaca u Holdingu Đuro Đaković rekao je da je zatražio da im predsjednik uprave hitno pojasni situaciju, a regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske Antun Štivić strahuje da poslovi ugovoreni za ovu godinu neće biti dovoljni za prevladavanje gubitaka i poziva Vladu da preispita zadovoljava li rad uprave. Holding Đuro Đaković u kojem država ima većinski vlasnički udio objavio je kako je 2013. godinu prema nerevidiranim rezultatima poslovanja završila sa 64,679 milijuna kuna gubitaka. "Kod predsjednika uprave sam odmah zatražio hitan sastanak da nam pojasni situaciju. Ja se ne sjećam da je ikada bio ovoliki gubitak u Đuri Đaković, onaj kojeg se ja sjećam bio je oko 50 milijuna", rekao je Gavran komentirajući nerevidirano konsolidirano financijsko izvješće. Sindikat se nada da će Holding najavljenim planom Uprave i sredstvima nedavno podignutog kredita osigurati očuvanje radnih mjesta. Četvrti kvartal za redom u gubicima signal je za ozbiljnu zabrinutost, smatra Štivić. "Poslovi ugovoreni za ovu godinu su u visini 400 milijuna kuna, to neće biti dovoljni za prevladavanje ovih gubitaka. Prošlo je gotovo dvije godine od dolaska ove Uprave, pozivam Vladu da preispita zadovoljava li njen rad", rekao je.

/HINA/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.