Hrvatski radio

Radio Osijek

Đakovački HDZ: "Strančarenje u Vrtiću"

22.09.2014.

20:05

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U đakovačkim gradskim tvrtkama zapošljava se bez racionalnih rješenja i isključivo po stranačkom ključu, a posljednji je primjer u Dječjem vrtiću Đakovo - tvrde čelnici gradskog HDZ-a. Njihove navode ravnateljica vrtića naziva neistinama i najavljuje tužbu, ako "nastave tako obmanjivati javnost".

“HDZ se ne smatra odgovornim za stanje u gradu, a neće podržati ni reprogram namjenskog kredita, jer gradonačelnik nije dostavio izvješće o utrošku tih strogo namjenskih sredstava”, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik đakovačkog HDZ-a Marino Mikulić. On tvrdi da se novcem građana raspolagalo netransparentno i neracionalno, te da su ga kroz tri mandata trošili SDP, HNS i HDSSB. “Zato je Đakovo danas u minusu gotovo jedan cijeli godišnji proračun“, ističe Mikulić. Posebno su se HDZ-ovci obrušili na zapošljavanje u gradskim tvrtkama „bez racionalnih rješenja i isključivo po stranačkom ključu“ što su oprimjerili radom Dječjeg vrtića.
Predsjednik Upravnoga vijeća vrtića Jurica Tokić kaže da je nedavno “na prijedlog SDP-ove ravnateljice zaposlen još jedan visoko pozicionirani član Gradskog odbora te stranke“. Također demantira i SDP-ove tvrdnje o ulaganju u Vrtić. Tokić tvrdi da ta ustanova pozitivno posluje isključivo zbog dotacije Grada, te da se, prema podacima za prošlu godinu, 80 posto prihoda koristilo za plaće i naknade djelatnika, a ostalih 15 posto na režije, tekuće održavanje i namirnice za prehranu djece.

Priopćenjem se zatim oglasila i ravnateljica Dječjeg vrtića Đakovo, Gordana Stjepanović u kojem je u potpunosti odbacila, kako kaže, neistinite navode HDZ-a. U dvije godine, koliko obnaša dužnost ravnateljice, u vrtić su uvedene promjene i to, kaže Stjepanović, izričito njezinim zalaganjem – od HACCP standarda, koje daje jamstvo da su namirnice zdravstveno ispravne i sigurne za konzumaciju. „Pojačana je i kontrola higijene površina na kojima se priprema hrana, kupljena nova kuhinja, restauriran namještaj u vrtiću Luka Botić, dvije prostorije u vrtiću Vila su renovirane i postavljeni su novi laminati. Renovirano je dječje igralište i rekviziti u vrtiću Vila, obnovljena je kompletna didaktika, tepisi te kupljen novi TV. Od mog stupanja na dužnost ravnatelja povećan je broj djece u Vrtiću sa 190 na 250“, nabraja ravnateljica. Stjepanović navodi kako su sva zapošljavanja u Gradskom vrtiću bila transparentna, sukladna potrebama i preko javnih natječaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.