Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan neprofitnih udruga

11.06.2014.

13:07

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako rješenje u oblaku može pomoći neprofitnim organizacijama - glavna je tema Dana neprofitnih udruga, kojeg su u zgradi BIOS-ovog poduzetničkog inkubatora organizirali Microsoft i TechSoup.

Zainteresiranima su izneseni primjeri uporabe programske podrške u aktivnostima nevladinih organizacija te kako mogu doći do softvera, a na okruglom se stolu raspravljalo o ulozi tehnologije u razvoju civilnoga društva.
Microsoft od prošle godine neprofitnim organizacijama donira Office 365 - rješenje koje im može pomoći da smanje troškove potrebne za uredska rješenja, ali i mobilnošću, povezanošću i jednostavnošću koje nudi, a koje će dovesti do toga da organizacije manje brinu o tehnologiji, a više o svojem hvalevrijednom radu.

„Microsoft je na globalnoj i lokalnoj razini već desetljećima snažan partner neprofitnim organizacijama pomažući im da svoje društvene aktivnosti odrade lakše i brže. Pomoć je, osim novčano, vrlo često u obliku softvera; od Windowsa, preko Officea do specijaliziranih serverskih rješenja. Odnedavno, Microsoft donira i Office 365 rješenje koje, kao rješenje u oblaku, može pomoći mnogim neprofitnim organizacijama, prvenstveno smanjenjem budžeta potrebnih za uredska rješenja, ali i mobilnošću, povezanošću i jednostavnošću koje nudi, a koje će dovesti do toga da organizacije manje brinu o tehnologiji, a više o svojem hvalevrijednom radu“, ističe Branka Obuljen Štritof iz Microsofta.

Office 365, kao rješenje u oblaku, od jeseni prošle godine dostupno je nevladinim organizacijama u Hrvatskoj. Pomaže zaposlenicima i volonterima neprofitnih organizacija da svoj posao rade jednostavnije i u skladu s zahtjevima današnje tehnologije – pružajući im mogućnost potpune mobilnosti i rada s bilo kojeg mjesta na svijetu koristeći cijelu lepezu proizvoda, od mobilnih uređaja, preko tableta i laptopa do kućnih računala, pritom ne gubeći na korisničkom iskustvu. „Neprofitne organizacije u svojem poslu još više trebaju mobilnost i mogućnost zajedničkog rada na dokumentima i udaljenom dijeljenju informacija, budući da su često sastavljene od volontera najčešće ne dijele iste prostorije. Office 365 im, osim zajedničkog rada na dokumentima, pruža i mogućnost e-mail komunikacije, dijeljenja zajedničkog kalendara, video konferencije kao i skladištenje dokumenata u oblaku“, ističe Domagoj Pernar, specijalist za rješenja poslovne produktivnosti Microsofta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.