Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan pogreba Vesne Bosanac bit će Dan žalosti u Vukovaru

22.03.2022.

14:49

Autor: Radio Osijek/TM

Vesna Bosanac

Vesna Bosanac

Foto: Grad Vukovar / -

Pogreb ratne i poratne ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac održat će se u četvrtak, 24. ožujka, u 14 sati, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a taj dan proglašen je i Danom žalosti u Vukovaru, izvijestili su iz gradske uprave.

Vesna Bosanac umrla je u ponedjeljaku ranim jutarnjim satima u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar u 73. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Obavijest iz ureda vukovarskog gradonačelnika objavljujemo u cijelosti:

"U znak tuge, ali i zahvalnosti, a u povodu smrti mr.sc. Vesne Bosanac, dr. med. spec. pedijatrije; ratne i dugogodišnje poslijeratne ravnateljice vukovarske bolnice i heroine Domovinskog rata, Odlukom gradonačelnika Grada Vukovara četvrtak 24. ožujka 2022. godine proglašen je Danom žalosti na području grada Vukovara.

Posljednji ispraćaj Vesne Bosanac, u četvrtak 24. ožujka 2022. godine krenuti će iz Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar u 11:30 sati, gdje će je iz dvorišta NMB Vukovar u tišini ispratiti djelatnici bolnice - njezini dugogodišnji suradnici i prijatelji.

Pogreb će na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata započeti u 14:00 sati, nakon čega će u crkvi sv. Filipa i Jakova u 15:30 sati biti služena sveta misa zadušnica.

Komemorativnim skupom koji će se u 17:00 sati održati u Hrvatskom domu Vukovar, odati će se počast liku i djelu vukovarske heroine.

Slavno ime doktorice hrabra i velika srca te njezino neponovljivo životno djelo trajno će ostati upisano u povijest grada Vukovara", ističu iz Ureda gradonačelnika Grada Vukovara. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.