Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija dječjoj kardiologiji

12.02.2014.

03:14

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Veliko srce za malo srce donirala je Klinici za pedijatriju osječkog KBC-a EKG holter sustav. Uređaj vrijedan 22 tisuće kuna kupljen je za potrebe Kliničkog odjela pedijatrijske kardiologije i reumatologije.

U tijeku je „Festival srca 2014.“ u sklopu kojeg su jučer članovi osječkim motociklističkih klubova – MK Osijek, ŽMK Legice i MK MyWay – dobrovoljno darivali krv, a u petak, 14. veljače u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, u suradnji s Udrugom Pričam ti priču bit će održana predstava „Bakino zlato“. Ulaznicu plaćaju odrasli, a sav prihod ide Udruzi Veliko srce malom srcu.

Udruga Veliko srce malom srcu osnovana je 1994. i okuplja liječnike, zdravstveno osoblje i roditelje djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Uz prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove Udruga je angažirana na razvijanju svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka te osvješćivanju građana o tome što znači biti dijete s prirođenom srčanom bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik.

„Mi, roditelji uključeni u Udrugu ne možemo zamisliti život bez naše djece, ali i njihovih bolesti. Naš se humanitarni rad ne svodi samo na stalno poboljšanje zdravstvenog stanja naše djece, već želimo utjecati i na boljitak ostale djece. Pritom mislimo na djecu koja će se tek roditi ili su se već rodila – kao srčani bolesnici“, ističe dopredsjednica Udruge Franciska Agičić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.