Hrvatski radio

Radio Osijek

Donacija Vukovarskim leptirićima

11.03.2014.

10:45

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U humanitarnoj akciji Prvog plinarskog društva i zagrebačkih Medvjeda prikupljeno 100 tisuća kuna za udrugu „Vukovarski leptirići“.

Prvo plinarsko društvo doniralo je jučer tijekom utakmice Medveščaka i praškog Leva u Ledenoj dvorani Doma sportova u Zagrebu 100 tisuća kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama „Vukovarski leptirići“.

Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji u organizaciji PPD-a i zagrebačkih Medvjeda tijekom koje su  svi navijači Medveščaka mogli na službenim web stranicama Medveščaka i društvenim mrežama „lajkati“ crteže djece iz udruge „Vukovarski leptirići“ i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki „lajk“ na određeni crtež Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi. 

Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge „Vukovarski leptirići“ uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići za kupnju Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

Udruga „Vukovarski leptirići“ osnovana je 2011. godine i okuplja 45 djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga „Vukovarski leptirići“ nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.