Hrvatski radio

Radio Osijek

Europski dan pravosuđa: otvoreni javnobilježnički uredi

24.10.2018.

10:23

Autor: Radio Osijek

Mandica Popović, fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

Mandica Popović, fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

U prigodi Europskog dana pravosuđa, javnobilježnički uredi u Republici Hrvatskoj organiziraju Dan otvorenih vrata kako bi građane upoznali s javnobilježničkom službom. Tim je povodom gošća programa Radio Osijeka bila predsjednica Javnobilježničkog zbora četiri slavonske županije Mandica Popović .

"Ovogodišnje teme su anticipirana naredba i primjena odredbi Zakona o zaštiti potrošača vezanih uz stambeno kreditiranje", kaže Mandica Popović, te najavljuje da u povodu obilježavanja Europskog dana pravosuđa u četvrtak, 25. listopada, svi javnobilježnički uredi u Republici Hrvatskoj organiziraju Dan otvorenih vrata u sklopu kojega će biti otvoreni od 10 do 13 sati kako bi zainteresiranim građanima pružili informacije i dodatno ih upoznali s javnobilježničkom službom. Na istoku Hrvatske događanje organizira Zajednički javnobilježnički zbor koji okuplja 42 javnobilježnička ureda na području četiri slavonske županije: Osječko - baranjske, Brodsko - posavske, Vukovarsko - srijemske.

Zajednički javnobilježnički zbor slavonskih županija u srijedu na Pravnom fakultetu u Osijeku organizira predavanje i druženje sa studentima, a u četvrtak, 25. listopada od 11 sati, u knjižari Nova organizira se predavanje otvoreno za javnost.

 

mandica.png

mandica.png

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.