Hrvatski radio

Radio Osijek

EWoB Business Hackathon

21.05.2014.

22:16

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Studentska organizacija Poduzetnici bez granica (EWoB - Entrepreneurs Without Borders) koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku organizirala je projekt EWoB Business Hackathon – natjecanje koje je omogućilo studentima da se predstave u pravome svjetlu, odnosno izvan okvira svojih životopisa.

Cilj je bio pronaći 1% najboljih studenata osječkog Sveučilišta koji posjeduju jedan iznimno važan čimbenik u današnjem poslovnom svijetu – intedisciplinarno znanje. EWoB Business Hackathon postavio je pred trideset dva studenta, koji se kvalificiraju na natjecanje u prvom krugu, zadatke koji se odnose na razumijevanje poslovno-ekonomskih problema i njihovo rješavanje, a uključuje razumijevanje tržišta, poslovno odlučivanje, analitike i logike. Nakon što je žiri, kojeg su sačinjavali profesori Sveučilišta i predstavnici poduzeća koji su sponzori natjecanja, ocijenio rješenja svih natjecatelja, deset najbolje plasiranih postali su finalisti i rješavali poseban mini case study, koji su za najbolje napisale tvrtke iz različitih sektora, od ICT-a, bankarstva sve do industrije. U otvorenju natjecanja te proglašenju tri najbolja studenta po završetku, sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, uručivši im pri tome priznanja i nagrade.

/tekst osijek.hr/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.