Hrvatski radio

Radio Osijek

„Glazba čini čuda od ljubavi”

14.02.2023.

21:12

Autor: HRT / Radio Osijek

Klapa Sveti Juraj i orkestar HRM

Klapa Sveti Juraj i orkestar HRM

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Humanitarni koncert „Glazba čini čuda od ljubavi” u osječkom su HNK-u održali Klapa Sveti Juraj HRM-a i orkestar Hrvatske ratne mornarice.

Koncert su organizirali osječko Hrvatsko narodno kazalište i Udruga Inner Wheel klub Osijek u suorganizaciju Udruge 100 postotnih hrvatskih ratnih invalida I. Skupine.

Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je usavršavanju mladih glazbenika na početku karijere kojima je potrebno osigurati financijsku potporu za seminare eminentnih profesora te za unaprjeđenje kvalitete života, rada i boravka djevojčica i djevojaka u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek. Isto tako prikupljenim sredstvima želi se pomoći odgojiteljima kako bi pospješili psihički i emocionalni oporavak štićenica. Koncertom se željela senzibilizirati javnost za navedenu problematiku te sveobuhvatno djelovati za unaprjeđenje kvalitete rada mladih glazbenika te te života štićenica Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.

Galerija
publika u HNK-u, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
publika u HNK-u, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijekintendantica Dražena Vrselja, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijekzapovjednik Klape Marko Bralić, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekKlapa Sveti Juraj i orkestar HRM, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Marko Bralić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.