Hrvatski radio

Radio Osijek

GPP-ovim autobusima ponovno do Bilja?

04.08.2022.

14:49

Autor: HRT Radio Osijek

Bilje

Bilje

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Autobusi osječkog Gradskog prijevoza putnika mogli bi ponovo prometovati prema Bilju. Radi se o liniji koja je prije prometovala od Ivanovca do Bilja, a koja bi se uskoro mogla ponovno uspostaviti.


Uspostavljanje ove linije aktualiziralo se jer, prema riječima općinskog načelnika Željka Cickaja, interesa među mještanima općine ima, a o koliko velikom interesu se radi provjerit će se preko ankete koju stanovnici Općine Bilje mogu preuzeti na općinskim stranicama Međutim, nije potrebna samo naša želja već i suglasnost većinskog vlasnika(Grad Osijek) i Uprave GPP-a, ali mogu reći da kroz razgovore s gradonačelnikom Osijeka i njegovim zamjenicima postoji interes i s njihove strane, kaže Cickaj. Jedna od prepreka moglo bi biti i financiranje ove nove linije Bilo bi stoga idealno da je dovoljan broj putnika na toj liniji, ali Općina Bilje ne bježi od toga da ju i sufinanciramo u određenom dijelu. Koliko će to biti i koliko bi to bilo opterećenje za općinski proračun to je upravo predmet ove ankete, naglašava općinski načelnik. Iako se zasad pregovara da se autobusna linija uvede do Bilja, nije isključeno da se ona i produži na okolna mjesta(Vardarac, Lug, Kopački rit...), ali naravno i taj dio prije svega ovisi o iskazanom interesu od strane samih mještana.


Više o mogućnosti uvođenja nove linije poslušajte u razgovoru s općinskim načelnikom Željkom Cickajem:

Željko Cickaj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.