Hrvatski radio

Radio Osijek

Gunja: završeni radovi na obnovi prve kuće

04.11.2014.

13:24

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako u županjskoj Posavini radovi teku sporije nego što se predviđalo, pa će tako mnogi zimu dočekati u alterantivnom smještaju, a ne u toplini vlastitog doma - za jednu obitelj nema kraja zadovoljstvu. Njihova je kuća gotova - i ona je prva koju je država u cijelosti obnovila na tom poplavljenom području.

Pedesetak je dana do Božića. Hoće li obitelji iz Gunje blagdane dočekati u svome domu pitranje je postavljano puno puta. U Gunji je do sada obnovljeno oko 200 kuća računajući one koje su stanovnici sami obnovili, jer, podsjetimo, država je donijela 1811 odluka o obnovi, 819 obitelji izabralo je da im kuće obnavlja država. Prva takva obnova, koju je u cijelosti obavila država, završena je danas, a presretni nam vlasnik, Zoran Hlobik ističe da je posao kvalitetno i brzo obnovljen. U kontejnerskim je naseljima još uvijek smješteno 99 obitelji, a većina će ostati tamo i preko zime pa im je najveći problem nabavka ogrjeva. Predviđa se da će obnova završiti tek na jesen iduće godine i da će se tek tada svi ljudi moći vratiti u Gunju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.