Hrvatski radio

Radio Osijek

HDZ predlaže HNS-u: Sagradite stadion u Osijeku!

12.01.2014.

15:18

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U ozračju prepucavanja sjevera i juga, osječki je HDZ danas mjerodavne pozvao da se nacionalni stadion nogometne reprezentacije Hrvatske sagradi upravo u Osijeku.

„Milijuni eura koliko Hrvatski nogometni savez misli potrošiti na izgradnju nacionalnog stadiona, sjeveru ili jugu su možda kapljice, ali Slavoniji, pogotovo istočnoj, itekako su dobrodošla investicija. Reprezentacija je u Osijeku uvijek vrhunski ugošćena, prate ju pune tribine, za razliku od Zagreba, a navijači žive za repku, dok su reprezentativci uvijek oduševljeni atmosferom i prijemom u Osijeku, te su to itekako dobri argumenti za gradnju nacionalnog stadiona u Osijeku“, izjavio je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Kramarić na konferenciji za novinare održane ispod istočne tribine stadiona Gradski vrt.

„Osim toga, Osijek je prometno dobro povezan, autocesta je tu, koridor VC se gradi, plovni put  je uređen i korišten a zračna luka Klisa je također u funkciji, sve su to argumenti po kojima Osijek zaslužuje nacionalni stadion, čija gradnja ovdje ne bi izazivala prijepore već bi ju svi pozdravili i bili oduševljeni njome“, poručuju HDZ-ovci. Osijek je oduvijek bio grad športa, što jasno dokazuju i rezultati sportaša iz našega grada, a nemali broj nogometnih reprezentativaca došlo je
upravo iz Osijeka, pa i sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, podsjećaju iz te stranke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.