Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Vrkić u DORH-u zbog Glavaša?

17.02.2014.

12:36

Autor: Neven Knežević /HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić dao je danas izjavu u Državnom odvjetništvu u Osijeku. Mada nije rekao zbog čega je posjetio tu instituciju, pretpostavlja se da je povezano s nedavnom konferencijom na novinstvo na kojoj je Vrkić Branimira Glavaša prozvao za profiterstvo.

Podsjetimo, Vrkić je  Branimira Glavaša prozvao za profiterstvo i pozvao državne institucije da provjere Glavaševu imovinu - kuće, stanove i poslovne prostore. Tada je ocijenio "kako je krajnje vrijeme da nadležna tijela provedu postupak i to tako da u tim tijelima ne sjede Glavaševi ljudi, koji su i do sada tvrdili da je on u svemu "čist", već da to trebaju učiniti neovisne institucije izvan Osijeka". Ubrzo nakon Vrkićeve konferencije, javnosti se obratio predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, te zbog izjava da Glavaš priprema bosanski scenarij Vrkića optužio za rušenje ustavnopravnog poretka i prozvao DORH da to istraži.ustavnopravnog poretka i prozvao DORH da to istraži.

Nakon izlaska iz zgrade ŽDO-a Vrkić je potvrdio kako je "dao izjavu" te kako očekuje da DORH postupi profesionalno i zamolio da im se omogući da rade u miru. Nije želio odgovoriti na upite o kojoj temi je dao izjavu, a na konstataciju novinara da je došao s jednim registratorom, a izišao bez njega, kazao je kako je "sve ostavio".
Glasnogovornik ŽDO-a Zvonko Kuharić nije želio komentirati razloge Vrkićevog dolaska, kazavši kako su po Zakonu o kaznenom postupku i Zakonu o državnom odvjetništvu, izvidi koje DORH provodi tajni.
Tako ni gradonačelnik Vrkić ni glasnogovornik Kuharić nisu potvrdili nagađnja novinara da Vrkićev dolazak u državno odvjetništvo ima veze s Branimirom Glavašem.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.