Hrvatski radio

Radio Osijek

Jelinić: "Državni vrh treba biti dio Kolone sjećanja"

23.10.2014.

20:40

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB-ova vijećnica u Vijeću grada Vukovara uputila je danas apel gradonačelniku Vukovara i predsjedniku Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara, koji su jučer predstavili ovogodišnji program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. da omoguće nesmetano sudjelovanje državnoga vrha u Koloni sjećanja 18. studenog.

"Usprkos događanjima koja su prethodila ovogodišnjim Danima sjećanja na žrtvu Vukovara i najvećeg stradanja u Domovinskom ratu, a vezana za dvojezičnost i ćirilične ploče koje su postavljane na državne institucije u Vukovaru te različite stavove hrvatskih branitelja, građana Vukovara i nadležnog ministarstva i Vlade, smatram da državni vrh - predsjednik RH, Sabora i Vlade - svakako trebaju sudjelovati u 23. Koloni sjećanja, bez obzira hoće li biti na njezinom početku, sredini ili kraju", stoji u priopćenju Slavice Jelinić. Prema njezinom mišljenju Vukovar treba biti mjesto posebnog pijeteta, a sve političke i druge nesuglasice treba izbjeći i rješavati poslije. "Na koncu, podrška ili nepodrška hrvatskog naroda prema vlasti pokazat će se na sljedećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima. Vjerujem da su i gradonačelnik Ivan Penava i gospodin Josić, kao predstavnik hrvatskih branitelja, dovoljno razumni da učine sve kako bi ova tužna obljetnica prošla u miru, dostojanstvu i ponosu", ističe Jelinić. Upućuje apel Gradu Vukovaru, Koordinaciji i svim udrugama proizašlih iz Domoviskog rata, građanima i političkim strankama "da se 18. studenog ni na koji način ne opstruira i sprječava dolazak predstavnika države te da budu svi jedinstveni u odavanju počasti hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i civilima koji su svoj život dali za Vukovar i našu Domovinu".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.